آنچه که از عروس و داماد جدید خاندان سلطنتی بریتانیا برای بیشتر کاربران ایرانی مورد توجه قرار گرفته، بی توجهی یک شاهزاده به گذشته پرمصائب دختری است که برای زندگی آینده خود انتخاب کرده، طلاق پدر و مادر همسرش در شش سالگی، متارکه و یک بار شکست در زندگی خودش، بزرگ تر بودن سن عروس از داماد و در نهایت فرهنگ ساده زیستی که بسیاری، به رغم هزینه عروسی ٤٥ میلیون دلاری از آن یاد کرده اند. 

تفاوت عروس های ایرانی و عروس خاندان سلطنتی

روز گذشته (٢٩ اردیبهشت ماه) هری ٣٣ ساله با مگان مارکل ٣٦ ساله در کلیسای سنت جورج که ظرفیت ٨٠٠ مهمان را دارد، ازدواج کرد. زمانی که مارکل با لباس ، آرایش صورتی ساده و حتی بدون زیورآلات چندانی جلو دوربین رسانه ها و مقابل چشم میلیون‌ها بیننده ظاهر شد، بسیاری از کاربران، سادگی او را تحسین کردند و نظرات خود را درباره آن مطرح کردند.

البته الگوهای ساده‌زیستی در فرهنگ ایرانی – اسلامی به‌وفور یافت می‌شود و سرآمد آن‌ها،الگو زنان جهان اسلام، حضرت فاطمه زهرا (س) است که دختر برگزیده‌ترین بنده‌ی خدا و آخرین رسول الهیبود اما تاریخ گواهی داده که با سادگی و قناعت غیر قابل باوری زندگی مشترک خود را با شاهر مردان(ع) شکل داد. با این حال، این الگوها در شرایطی که در جامعه ما کمرنگ شده است،رفتار یک عروس خاندان سلطنتی، با همان دلیل ساده‌گرایی مورد توجه کاربران ایرانی اینترنت قرار گرفته است.

واکنش های کاربران ایرانی به مراسم عروسی خاندان سلطنتی و عروس های ایرانی

از طرفی،  برخی دیگر از کاربران ایرانی در شبکه ‌های اجتماعی به آرایش مگان اشاره کردند که چون او عروس خاندان سلطنتی است، همه از سادگی‌اش تعریف می‌کنند، در حالی که اگر عروسی در ایران بدون تغییر در مراسم خود حاضر شود، اول از همه با واکنش مهمانان و اطرافیان خود مواجه می‌شود که چرا عروس در مهمترین شب زندگی‌اش هیچ تغییری نکرده و کک‌های روی صورتش به خوبی پوشش داده نشده است؟!

بسیاری از مخاطبان ایرانی دیگر نیز معتقدند، هر چند که یک دختر ویژگی‌های خوبی داشته باشد اما طلاق، بزرگ بودن سن دختر از پسر، متوسط بودن سطح خانوادگی عروس و اینکه پدر عروس بنا به هر دلایلی نمی‌تواند در مراسم عروسی دخترش شرکت کند، برای بسیاری از پسران و خانواده‌های ایرانی مهم است و حاضر نیستند از آن چشم‌پوشی کنند؛ در حالی که این موارد برای پسری از جنس خاندان سلطنتی بی‌اهمیت محسوب می‌شود.

با وجود شبکه‌های اجتماعی و بی حد و مرز شدن ارتباطات، برخی ترجیح می‌دهند از فرهنگ‌های کشورهای دیگر الگوبرداری کنند. الگوبرداری‌هایی که در برخی موارد مثبت و در بسیاری موارد اشتباه انجام می‌شود. الگوبرداری از سادگی پوشش و آرایش عروس جدید خاندان سلطنتی و توجه به فرهنگ ساده‌زیستی جنبه مثبت این قضیه است که مشخص نیست تا چه اندازه توسط مخاطبان ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید