لک صورت می تواند اعتماد به نفس فرد را پایین بیاورد , چراکه پوست بدن به ویژه در ناحیه صورت و دست ها که جزو زیبایی چهره محسوب می شود , از اعضای مهم بدن هستند كه از میزان حساسیت بالایی برخوردار بوده و به لحاظ درونی و بیرونی آسیب پذیر است. مشكلات عصبی و تنش های روحی، تغذیه، بیماری های داخلی به ویژه ناراحتی های گوارشی، نور مستقیم آفتاب، سرما و گرمای شدید هوا، بارداری و پیری تاثیرات مستقیمی بر تغییر رنگ پوست و نازیبایی آن دارد و موجب پیدایش لك در ابعاد و رنگ های مختلفی بر سطح آن می شود.

اگر شما هم این روزها در پی چگونگی ایجاد لک صورت خود هستید مطالب های تانما را از دست ندهید.

علل ایجاد لک صورت

رنگ پوست به وسیله رنگدانه ملانین فراهم میشود . رنگدانه ملانین بعنوان یک پلیمر مخلوط تعریف شده است. این ماده عملکرد خویش را به شکلی روی سطح

بالای پوست نشان میدهد . در بسیاری از اشخاص سالم، رنگدانه ملانین بطور مساوی توزیع میشود .

با عوامل گوناگون، این تعادل انتشار مختل میشود . به دلیل اختلال در توزیع رنگدانه ها ممکن است لکه های پوستی، کک و مک ، خال و لکه های مرتبط با سن ایجاد شود. لکه های پوستی که ممکن است در پی عوامل گوناگون ایجاد شوند.

  • ملاسما یا لک حاملگی
  • کک مک یا فرکل(FRECKLE)
  • لک های پیری
  • کمبود ویتامین
  • لک در اثر مصرف بعضی داروها
  • لک ناشی از التهاب پوست
  • لک ناشی از بیماری ها
لک صورت

علل ایجاد لک صورت

لک صورت در اثر بارداری

لک حاملگی یا ملاسما یکی از رایج ترین دلایل ایجاد لک صورت است و اغلب در خانم های مراجعه کننده برای درمان لک صورت دیده میشود که یک لک اکتسابی قهوه ای رنگ است که بصورت اهسته بوجود می اید .

به علت این که این لک ها بیش تر در زنان باردار ظاهر میشود یا عود میکند ، به لک های حاملگی شهرت دارد، ولی میتواند در خانم های مجرد و به ندرت در مردان هم دیده شود. این لک ها بیش تر در انواع ، پیشانی و چانه دیده میشود و در اشخاص سبزه مشخص است.

تیرگی یا لک پوست معمولاً بعد از زایمان ناپدید میشود ، ولی ممکن است برای ماهها یا سالها باقی بماند. این نوع لک صورت ممکن است بدون علت مشخص یا بصورت خانوادگی، مخصوصا در افرادی که حتی در تماس با نور افتاب خفیف تیره میشوند ، دیده شود.

برخی خانم ها متوجه میشوند که درست پیش از قائدگی، لک ها واضح تر میشود . ملاسما یا لک حاملگی بطور شایع در خانم هایی که قرص ضد بارداری استفاده میکنند ، دیده میشود که در تماس با نور آشکارتر میشود .

این خانم ها زمانی که باردار شوند، همین لک را پیدا میکنند . زمان زیادی طول میکشد تا بعد از قطع قرص ضد بارداری، این لک بر طرف شود و یا امکان دارد که هیچوقت بطور کامل برطرف نشود.

لک صورت

لک صورت در اثر بارداری

لک صورت در اثر اختلالات کبدی

در این بیماری تجمع و رسوب چربی در سلولهای کبدی و التهاب بافت کبد دیده می شود.

کبد چرب در همه ی سنین دیده می شود ولی شیوع آن در سن ۴۰ – ۶۰ سالگی است. کبد چرب، علل الکلی و غیر الکلی دارد.

در ایران بیماری بیشتر به علل غیر الکلی مربوط می شود که علل اصلی کبد چرب نامشخص است ولی چاقی ، چربی خون بالا و دیابت نقش مهمی دارند.

بیماری سیستیک فیبروزیس و ویلسون در کودکان نیز با کبد چرب همراه است. مصرف بعضی دارو ها ( استروژن، آسپیرین، ویتامین A، آمیودارون ) ممکن است باعث کبد چرب شود.

این بیماری علامت خاصی ندارد ولی گاهی درد و احساس سنگینی در ناحیه بالا و راست شکم وجود دارد. بیماری بیشتر با انجام تستهای کبدی ( sgpt ) و سونو گرافی و سی تی اسکن کبد تشخیص داده می شود.

در مراحل ابتدایی قابل درمان ولی در موارد پیشرفته بندرت منجر به نارسایی کبدی می گردد.

با تشخیص این بیماری باید درمان را شروع کرد که اغلب بهبودی حاصل می شود.

زیرا کبد تنها عضوی از بدن است که اگر ۷۰ درصد آن نیز از بین رفته باشد. قابل برگشت و بهبودی دارد و قسمت آسیب دیده بازسازی می شود.

بهترین راه درمان نیز حذف عوامل ایجاد کننده است مثلا فرد دیابتی با کنترل دیابت و فرد چاق با کاهش وزن بهبود پیدا می کند.

بدن برای محافظت پوست از اشعه ماورای بنفش نور خورشید رنگدانه ملانین را می سازد. یکی از عوارض نور خورشید ایجاد رنگدانه ( ملانین ) اضافی در پوست است با گذشت زمان این رنگدانه ها زیاد شده و لکه های کبدی ایجاد می شود که این لکه ها در پشت دست، ساعد، صورت و شانه ها ایجاد میشود.

لکه های صاف، قهوه ای، سیاه و سفید که در اثر نور آفتاب، بارداری و یا در اثر پیری بر روی پوست ایجادمی شوند هیچ ربطی به کبد و کارکرد آن ندارد.

خون وقتی از کبد عبور می نماید.

مواد سمی ( رادیکالهای آزاد ) آن توسط کبد گرفته می شود این مواد اگر توسط کبد گرفته شوند احتمال تولید لکه های پوستی کم میشود.

برای اینکه این مواد کم شوند باید از غذاهای حاوی آنتی اکسیدان استفاده کنید. زردی پوست و خارش پوست در اثر انسداد در مجاری صفراوی کبد می باشد. سیروز کبدی گاهی خود را به صورت لکه های قهوه ای رنگ نشان می دهد.

لک صورت

لک صورت در اثر اختلالات کبدی

لک صورت در اثر سالمندی

بروز لکه های سالمندی ربطی به بالا رفتن سن ندارد، بلکه به قرار گرفتن در معرض نور افتاب مربوط میشود .

لکه های سالمندی ، کک و مک های ناشی از نور افتاب هستند، و تماماً بر پشت دست دیده میشوند . در افردی که زیاد در معرض نور خورشید قرار می گیرند، این لکه ها بر روی صورت هم پیدا میشوند . وجود این لکه ها در اشخاص مسن، عادی است، ولی در اثر تماس زیاد با افتاب، ممکن است در اواخر دهه های سوم، چهارم و پنجم زندگی هم بروز کنند.

حتی کم قرار گرفتن ، در معرض افتاب، هم سبب ایجاد لکه های پیری میشوند . نور خورشید دارای پرتوهای فرا بنفش است که سبب برنزگی و سوختگی پوست میشود .

با بالا رفتن سن، این برنزه شدن، رسوب بیش از حدّ رنگدانه ها را در پوست موجب می گردد. این لکه ها را لکه های کبدی و لکه های خورشیدی هم می نامند.

لک صورت

لک صورت در اثر سالمندی

لک صورت در اثر التهابات پوستی

این نوع لک بعد از التهاب های پوستی در اثر بیماری هایی مانند لیکن پلان( بیماری التهابی پوست و دهان)، لوپوس اریتماتویا( بیماری التهابی بافت همبند پوست)

، پس از سوختگی پوست در اثر افتاب سوختگی یا سوختگی خفیف با عوامل دیگر، جوش غرور جوانی دست کاری شده، ساییدن پوست برای از بین بردن اسکار

( جای زخم) و فرو رفتگی پوست در همان محل به وجود می آید .

این لک ها در نژادهای تیره و اشخاص سبزه شایع تر است و بیش تر در نواحی باز بدن مانند صورت رخ میدهد . همچنین ضربه به پوست، محکم کشیدن کیسه و لیف زبر در حمام یا مالش پوست ران ها روی یکدیگر هنگام راه رفتن در اشخاص چاق، میتواند سبب ایجاد لک در همان محل شود.

لک صورت در اثر مصرف داروها

بیماری ها و داروهایی خاص هم میتواند عاملی باشد برای ایجاد لک های پوستی. استفاده برخی داروها میتواند باعث پیدایش لک های پوستی شود و این لک ها

که اغلب در پوست صورت وجود دارد ، با نور خورشید پررنگ تر و بیش تر خواهد گردید.

اما با قطع دارو این لک ها تا حد زیادی بهبود می یابد و حتی ممکن است کمرنگ تر و محو شود.

مصرف برخی داروها مانند کلرپرومازین، دی پنیسیلامین، هیدانتوئین، داروهای ضد مالاریا و داروهای ضد سرطان سبب لک صورت می شود.

استفاده طولانی مدت قرص ماینوسیکلین در درمان جوش و غرور جوانی، سبب تیرگی پوست در نواحی جوش های ملتهب و قرمز میشود .

لک های هورمونی صورت

تغییرات هورمونی ناشی از استرس ، به خصوص در افراد بین 20 تا 50 ،می تواند باعث لکه های تیره شود ، مستقیم وارد بحث درمان های موثر و قطعی برای از بین بردن لکه های تیره و قهوه ای رنگ خواهیم پرداخت .

صورت شما از سلامت هورمون های شما خبر می دهد. درک مناطق خاصی از صورت که به هورمون ها مربوطند به شما کمک می کند حتی قبل از رفتن به آزمایشگاه بفهمید چه اتفاقی برای هورمون هایتان می افتد.

طب چینی هنر نقشه برداری از صورت را توسعه داد. طب آیورودا نیز به مطالعه ی صورت برای یافتن نشانه هایی از درون اعتقاد دارد.

وقتی به صورتتان در آینه نگاه می کنید اولین چیزی که به نظر می رسد رنگ پوست شماست. رنگ پریده یا کسل کننده است؟ شاید کمی خاکستری است؟ در طب چینی، چنین پوست هایی نشانه ی کمبود مواد مغذی و یا کم خونی می باشد.

هم چنین ممکن است نشان دهنده ی فقر مواد خام برای ساختن هورمون ها باشد.

از طرف دیگر، یک چهره ی گلگون مایل به قرمز ممکن است نشانه ی احتقان کبد باشد. در طب چینی، کبد، بازیکن قدرتی دنیای هورمون است.

اگر تنبل و یا متراکم شود، هورمون ها نمی توانند شکسته و یا متابولیز شوند. هورمون های خود را با جذب غذاهای سرشار از آهن و افزودن منابع پروتئین به رژیم غذایی تان تقویت کنید.

لک صورت

لک های هورمونی صورت

لک صورت در اثر بیماری

لک در اثر بیماری هایی مانند آسم، نارسایی کبدی و کلیوی که در حین حملات آسماتیک، تیرگی منتشر پوست برای سه تا چهار روز ممکن است وجود داشته باشد.

همچنین در روماتیسم و نارسایی کلیه و سیروز کبدی و برخی بیماری های دیگر تیرگی گسترده ی پوست دیده میشود .

لک صورت در اثر کمبود ویتامین

این لک ها در اثر کمبود ویتامین B۱۲ اتفاق افتاده و در نژادهای با پوست تیره رایج تر است. این لک ها ظاهر لکه لکه دارند.

در اثر کمبود ویتامین A این لک ها گسترده بوده و همراه با برجستگی های مثل پوست مرغ ظاهر میشود .

همچنین در کمبود اسید فولیک، کمبود اسید اسکوربیک ( ویتامین C ) و در انواع کم خونی ها نیز لک های مشابه دیده می شود.

لک صورت

لک صورت در اثر کمبود ویتامین

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید