هر مسافری که می خواهد به کشور وارد شود، اگر گوشی تلفن همراهی که دارند که مشمول رجیستری و بهره گیری از خدمات شبکه سیم کارت می گردد، باید نسبت به ثبت IMEI تلفن همراه خود در سامانه مربوط در گمرک اقدام کرده و به پرداخت عوارض گوشی خود بپردازند. اگر چه در سال های قبل طرح ثبت شناسه گوشی همراه با همان رجیستری، با شکست هایی روبه رو شده بود اما این روز ها، این طرح در حال اجرای کامل ست و از همین رو اشکالات و دغدغه‌های آن هم خود را نشان می‌دهند.

رجیستری گوشی تلفن همراه

رجیستری گوشی تلفن همراه

یکی از مشکلاتی که پرداخت عوارض گوشی تلفن همراه وجود دارد، برای مسافرانی است که می خواهند بیش از 30 روز در ایران بمانند باید حتما برای استفاده از گوشی های خود، آن را در سامانه ثبت کنند. اولین برندی که در ایران، تلفن همراه او شامل طرح رجیستری شد، تمام مدل های گوشی و تبلت شرکت اپل بود که از 14 آذر ماه سال 96 شروع شده است. پس از مدت 8 ماه بود که دیگر گوشی ها نظیر مدل های گوگل، بلک بری و موتورولا نیز شامل این طرح شدند و به این ترتیب مسافرانی که از این قبیل خودروها داشتند، باید با ورود به کشور باید گوشی خود را رجیستر کنند در غیر این صورت گوشی آنها در شبکه اپراتورهای کشور قابل استفاده نخواهد بود. با توجه به اطلاعیه ای که از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آورده شده است، ثبت و فعال‌ سازی گوشی‌های مسافری براساس چارچوب ابلاغی توسط گمرک اقدام می‌شود. گوشی تلفن افرادی که به عنوان مسافر و یا گردشگر وارد کشور شده و یا رومینگ خارجی دارند به مدت ۳۰ روز در کشور فعال خواهد بود.

عوارض گوشی تلفن همراه

عوارض گوشی تلفن همراه

اگر هر شخص مسافری بخواهد بیش تر از 30 روز را در ایران بماند و هم چنین، قصد استفاده از سیم کارت های ایرانی را داشته باشد باید فرآیند پرداخت عوارض گوشی را انجام دهد. این مسافر باید در محل ورود در گمرک در سامانه این موضوع را اعلام کند و عوارض مربوط به آن و حقوق ورودی را پرداخت ‌کند. این هزینه به ارزش کالای وارداتی برمی‌گردد که باید اخذ شود. گمرک ایران اعلام کرده است که با رعایت مقررات مسافری و هم چنین لحاظ کردن شرایط غیر تجاری، شما می توانید تنها یک دستگاه تلفن همراه را با گرفتن حقوق گمرکی و همچنین دو برابر سود بازرگانی و عوارض مربوط به آن، از طریق گزینه ثبت اطلاعات وارد کرده و سپس مسافران نسبت به درج اطلاعات شناسه IMEI و مبالغ عوارض مربوطه اقدام کنند. در صورت عدم اظهار تلفن همراه و عدم پرداخت حقوق ورودی هنگام ورود به کشور امکان رجیستری تلفن همراه وجود نخواهد داشت و مسئولیت آن با مسافر است.

عوارض گوشی

عوارض گوشی

هر فرد مسافری که وارد ایران می شود برای پرداخت عوارض گوشی، مهلت 10 تا 15 روزه را دارد و با راه اندازی سامانه آنلاین رجیستری گوشی های مسافری و هم چنین معافیت 80 دلاری به تلفن همراه مسافران، شما به راحتی می توانید به پرداخت عوارض گوشی خود بپردازید. بنابراین کلیه مسافران ورودی مکلفند حداکثر ظرف 10 روز از تاریخ ورود به کشور نسبت به ثبت IMEI تلفن همراه خود در سامانه مربوطه به آدرس epl.irica.gov.ir/ImeiRegister اقدام کنند. در سال 98 هر مسافری که وارد کشور می شود، تا یک ماه فرصت دارد تا از طریق سامانه گمرک مشخصات گوشی و IMEI را وارد کنند.آن ها باید عوارض گوشی تلفن همراه خود را به طور کامل بپردازند که البته برای مسافران این مبلف کمتر است. سامانه گمرک هم اکنون به صورت کاملا فعال در اختیار شماست و مسافران می توانند به راحتی برای پرداخت عوارض گوشی خود به صورت آنلاین اقدام کنند.

پرداخت عوارض گوشی تلفن همراه

پرداخت عوارض گوشی تلفن همراه

دقت کنید که اگر مسافری هستید که تنها مدتی را در ایران خواهید ماند، باید از طریق همین سامانه برای گرفتن معافیت 80 دلاری خود نسبت به پرداخت حقوق و عوارض و مالیات بر ارزش افزوده مابقی ارزش گمرکی یک دستگاه تلفن همراه برای هر مسافر (حسب ارزش‌های گمرکی مندرج در سامانه) وفق مقررات مسافری اقدام کنند. همچنین دقت کنید که به هر شرکت مسافربری و هواپیمایی مقرراتی داده شده است اعم از این که اطلاعات لازم برای ثبت شناسه گوشی هنگام ورود به کشور با نصب بنر، تابلو و توزیع بروشور به مسافرین ورودی و خروجی اطلاع رسانی شود که بتوانند به راحتی برای آن اقدام کنند.`

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید