غذاساز یک وسیله همه کاره و همه فن حریف است.شاید خیلی از ما خانمها آشپزی کردن را دوست داشته باشیم ولی از خورد کردن و رنده کردن فراری هستیم با اختراع غذاساز آشپزی خانم ها هم به طبع خیلی راحت تر شد ما در این بخش از تانما کاربرد غذاساز و نحوه کار کردن با غذاساز را برایتان شرح میدهیم.

غذاساز چیست

غذاساز یک وسیله چندکاره آشپزخانه است که میتواند تقریبا تمام انواع مواد غذایی را سریع و آسان خرد، ورقه، رنده، آسیاب و پوره کند. بعضی از مدلها حتی میتوانند آب لیمو و سبزیجات را گرفته، مایه کیک را هم زده، خمیر نان را ورز داده و گوشت و سبزیجات را چرخ کنند.
این دستگاه در سال ۱۹۷۳ توسط کارل سونتهایمر (۱۹۹۸-۱۹۱۴ مهندس و مخترع آمریکایی) به بازار آمریکا معرفی شد. او یک سال تمام بر روی همزن برقی صنعتی فرانسوی کار کرد تا بتواند آنرا با مصرف خانگی سازگار کند. هرچند مدتی طول کشید تا مصرف کنندگان به سودمندی این وسیله پی ببرند، اما پس از آن در سراسر جهان از جمله پرفروشترین وسایل خانگی شد.

غذا سازها از تیغه های مختلف جهت انجام وظایف گوناگون خود بهره می برند. فقط کافی است تیغه ی مربوط به کار خود را درون دستگاه جایگذاری کرده و در عرض چند ثانیه مواد غذایی خود را آماده تحویل بگیرید.طیف وسیع کارایی های غذاساز و سرعت عملکرد فوق العاده آن موجب شده تا در وقت شما صرفه جویی قابل ملاحظه ای صورت پذیرد و زمان لازم برای آماده کردن انواع مواد غذایی کاهش چشم گیری پیدا کند.

کاربرد غذاساز در آشپزخانه

غذاساز برای له كردن و پوره كردن و خورد كردن مواد غذایی استفاده میشود ،.به وسیله غذاساز می توان غذاها رو بدون اضافه كردن مایعات میكس و له كرد پس میتونیم بگیم که غذاساز به نوعی آچار فرانسه اشپزخانه ها است، چرا که به دلیل ابزارهای زیادی که داره میتوان از آن استفاده های زیادی کرد.

غذاساز

غذاساز چیست

فود پراسسر

غذاساز یا فود پراسسر Food processor یكی از وسایل برقی آشپزخانه است كه برای له كردن و پوره كردن و خورد كردن مواد غذایی ازش استفاده میشه. غذاساز معمولا بزرگتر از بلندره و ممكنه تیغه های متفاوتی داشته باشه.به وسیله غذاساز میشه غذاها رو بدون اضافه كردن مایعات میكس و له كرد.
مواد میتونند جامد یا نیمه جامد باشند كه حتی بدون اضافه كردن مایعات هم كاملا میكس و له خواهند شد. یا اینكه با اندكی روغن میشه خمیریش كرد.

کارایی غذاساز

  • گرفتن کره
  • چرخ گوشت با غذاساز
  • تهیه سس با غذاساز
  • کوکو و کوفته با غذاساز
  • تهیه سوپ و سالاد با غذاساز
  • خردکن غذاساز
  • خمیر کیک با غذاساز
  • تهیه بستنی با غذاساز
  • تهیه لواشک با غذاساز
غذاساز

فود پراسسر

تفاوت غذاساز و مخلوط کن

غذاساز ها برای زمانی که مهمانی دارید بسیار مفید و کار راه انداز هستند.غذاساز ها در دهه 60 میلادی به بازار آمدند.نکته مهمی که اکثر افراد به آن توجهی ندارند این است که نمی شود از خردکن و یا مخلوط کن به جای غذاساز استفاده کرد .

حتی گاهی شاهد این هستیم که برخی افراد فرق غذاساز و خرد کن را هم نمی دانند . خرد کردن ، ورقه کردن، آسیاب کردن ، پوره کردن ، مخلوط کردن و … همه از وظایف اصلی غذاساز ها هستند .
ممکن است فکر کنید که گاهی به جای غذاساز از مخلوط کن ها استفاده کنید . این کار اشتباه است زیرا مخلوط کن برای مواد غذایی با بافت نرم کاربرد دارد . پس طبیعتا نمی توان مواد غذایی با بافت سخت مثل سیب زمینی را با مخلوط کن خرد کنید . تیغه های متفاوت غذاساز ها امکان انجام طیف وسیعی از فعالیت ها را به ما می دهد. در حالی که مخلوط کن فقط دارای یک تیغه ثابت است و نمی تواند خیلی از خواسته ها را برآورده سازد .

نحوه مراقبت از غذاساز

غذاساز یک آچارفرانسه در آشپزخانه محسوب می شود. از عهده بسیاری وظایف بر می آید. بدون شک وسیله ای که بتواند کارهای زیادی انجام دهد ابزارهای زیادی هم در اختیار دارد. غذاساز دارای تیغه ها و بخش های متعددی است. همین عامل باعث می شود که شستشوی آن کار ساده ای نباشد. بسیاری اوقات لازم است برای شستشوی آن از ماشین ظرفشویی استفاده کنید. اگر از ابزار نامناسب برای تمیز کردن این وسیله استفاده کنید ممکن است تیغه های آن دوام خوبی نداشته باشند.

غذاساز

نحوه مراقبت از غذاساز

نحوه تمیز کردن غذاساز

قطعات اصلی غذاساز نکته ای بسیار مهم است. برای خرید غذاساز این نکته را فراموش نکنید که به تعداد قطعات و تیغه های آن توجه کنید. قطعات اصلی آن عبارتند از موتور دستگاه، کاسه یا پارچ و درب آن برای ورودی و محل تغذیه دستگاه و همچنین قطعات جانبی آن مانند تیغه های مختلف آن.

توجه به گنجایش غذاساز را فراموش نکنید. با توجه به میزان استفاده از غذاساز و نیازتان می توانید اندازه بزرگ، متوسط و یا کوچک آن را انتخاب کنید.

گنجایش هر یک از سایزهای غذاساز با هم متفاوت است و به اندازه و میزان مشخصی گنجایش دارد. بزرگ 9-13 پیمانه، متوسط 5-7 پیمانه و کوچک 2-5 پیمانه. این نکته را در نظر بگیرید زیرا گنجایش وسیله ای خریده اید قابل تغییر نیست مگر در صورت تعویض دستگاه.

تیغه برخی از غذاساز ها پلاستیکی و برخی دیگر فلزی است. تیغه های فلزی بخاطر تیزبودن و طول عمر مفید بیشتر، نسبت به انواع پلاستیکی بهتر است و دوام بیشتری دارد.

صفحه های رنده کننده و خرد کننده با سوراخ ها و شکاف های متفاوت به اندازه های ریز، درشت و متوسط وجود دارند که می توانید برای غذاساز خود به صورت جداگانه خریداری کنید.

قطعات جانبی دیگری برای غذاساز ها در بازار موجود است که دستگاه شما را کارآمد تر می کند مانند تیغه خمیر نان که خمیدگی کمتری دارد، صفحه خلال کننده برای سیب زمینی و هویج که آن را هم به صورت جداگانه می توانید خریداری کنید.

نیروی دستگاه غذاساز از 400 وات تا 1100 وات بیشتر از آن متفاوت است و هر چه میزان نیروی موتور دستگاه بالاتر باشد، کارهای محوله به دستگاه سریع تر انجام می شود و بهتر است قوی ترین مدل را انتخاب کنید زیرا از این دستگاه استفاده زیادی می شود.

ایمنی دستگاه غذاساز نکته ای است که بسیار مهم است و باید به آن توجه شود. مانند درب های قفل شونده و خاموش ماندن دستگاه در صورت بسته نشدن درب ظرف.گارانتی داشتن دستگاهی که خریداری می کنید هم از نکات مهم به شمار می رود.

غذاساز

نحوه تمیز کردن غذاساز

برندهای معتبر غذاساز

بهترین مارک غذاساز را می توانید بر اساس کارایی، ظرفیت و جنس بدنه یا تیغه آن انتخاب کنید.بهترین غذاساز ایرانی موجود در بازار عبارتند از مولینکس، بوش، کنوود، فلر و فیلیپس که شما بر اساس بودجه ای که در نظر دارید و البته میزان کارایی آن ها می تونید انتخاب کنید.

غذاساز های برند خارجی

  • غذاساز MK880FQ1 زیمنس
  • غذاساز MUM56340 بوش
  • غذاساز HG5811FP هوگل
  • غذاساز FP10141 تفال
غذاساز

برندهای معتبر غذاساز

قابلیت های غذاساز

خرد کردن انواع مواد غذایی

غذاسازها می توانند با استفاده از تیغه ی فلزی چند کاره خود به سرعت انواع سبزیجات و مواد غذایی را خرد کنند. دکمه پالس (Pulse) تعبیه شده روی غذا ساز باعث می شود بتوان میزان خرد شدن مواد را از ریز تا درشت به خوبی تنظیم کرد.

حلقه کردن

غذاسازها از یک تیغه ی صفحه ای بهره می برند که می تواند به راحتی انواع میوه جات و سبزیجات را در اندازه های مساوی حلقه حلقه کند. برخی از دستگاه ها امکان تنظیم ضخامت حلقه ها را نیز در اختیار شما قرار می دهند.

رنده کردن

رنده کردن با استفاده از دست یکی از دشوارترین و زمان بر ترین کارهای آشپزخانه است. یکی از اصلی ترین کارایی هایی که غذاساز ها در اختیار شما قرار می دهند، امکان رنده کردن انواع مواد غذایی است. این دستگاه ها با استفاده از یک دیسک دو طرفه امکان رنده کردن ریز و درشت را برای شما فراهم می آورند.

خرید انواع غذا ساز از سلام بابا

پوره کردن

با خرد کردن مواد غذایی در غذاساز برای مدت زمان کافی، می توانید از آن ها پوره ای با غلظت دلخواه خود تهیه کنید. پوره گوجه فرنگی ، کره بادام زمینی، پوره سیب زمینی، انواع سوپ ، سس و … با استفاده از غذا ساز در عرض چند ثانیه قابل انجام است.

مخلوط کردن

شاید برای مخلوط کردن مواد آبکی و تهیه انواع اسموتی استفاده از مخلوط کن معقولانه تر باشد، ولی غذاساز ها با تیغه های قدرتمند خود همچنان میتوانند از پس مخلوط کردن انواع مواد غذایی برآیند.

خامه زدن

از جمله کاربردهای بسیار مفید غذاساز، فراهم آوردن امکان خامه زدن است. با استفاده از این قابلیت می توانید در خانه ی خود خامه و کره ی باب میلتان را آماده کنید.

خمیر گیری

تهیه انواع خمیر نان، خمیر پیتزا ، پاستا و غیره یکی از اصلی ترین وظایف غذا ساز به شمار می رود. تیغه ی پلاستیکی مخصوص خمیر گیری، کار گرفتن خمیر را فوق العاده برایتان آسان می کند.

آسیاب کردن و چرخ کردن گوشت

برای آسیاب کردن انواع آجیل و یا چرخ کردن گوشت نیاز به وسیله ی دیگری غیر از غذاساز ندارید، زیرا تیغه ی چند کاره ی قدرتمند این دستگاه به راحتی این وظایف را برای شما انجام می دهد.

آبمیوه و آب مرکبات گیری

یکی از کارایی هایی که اکثر غذاساز ها با استفاده از لوازم جانبی مجزا در اختیار شما قرار می دهند امکان گرفتن آب میوه و آب مرکبات است. هنگام گرفتن آب میوه، تفاله آن درون ظرفی جمع شده و آب میوه درون ظرف اصلی ریخته می شود.

غذاساز

قابلیت های غذاساز

رفع عیب غذاساز

عمده ترین مشکلی که در مورد غذاساز اتفاق می افتد. روشن نشدن آن است. این مشکل دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد. اولین مهم ترین دلیل آن، قرار نگرفتن و چفت نشدن صحیح قطعات در جایشان است. به این دلیل که اغلب این دستگاه ها به منظور، افزایش ایمنی در صورت عدم نصب صحیح قطعات روشن نمی شوند. ابتدا دقت کنید که پارچ مخلوط کن، آسیاب یا هر بخشی که در حال استفاده از آن هستید به درستی در جای خود قرار گرفته باشند. در برخی دستگاه ها حتی درب بخش های مختلف آن نیز باید در جای خود قرار بگیرد تا دستگاه روشن شود. اگر تمام جزییات به صورت صحیح در جای خود قرار دارند اما همچنان دستگاه روشن نمی شود. بخش های دیگری نیز باید موردبررسی قرار بگیرند.

دلیل دوم مربوط به طریقه استفاده از دستگاه می شود که در بسیاری از موارد ایجادکننده مشکل است. باید دقت کنید که در هنگام استفاده از تمام قسمت های غذاساز، مقدار کافی از ماده غذایی را درون محفظه آن بریزید. اگر مقدار ماده ای که درون غذاساز ریخته اید زیاد باشد، دستگاه مجدداً به دلیل مسائل ایمنی روشن نمی شود. زیرا قادر نیست ماده غذایی را بچرخاند و خرد کند.

غذاساز

رفع عیب سازی غذاساز

نکات خرید غذاساز

به یاد داشته باشید که دستگاه غذاساز شما از جنسی باشد که به راحتی بتوانید آن را تمیز نمایید. همچنین دقت کنید که پایه های دستگاه غذاساز بدون لغزش باشد. داشتن دکمه های تنظیم سرعت، قفل ایمنی و دهانه ورود مواد غذایی در حین استفاده هم از دیگر قابلیت های خوب یک غذاساز است. همچنین هرچه غذاساز شما قدرت (وات) بیشتری داشته باشد، کارایی آن بیشتر بوده و سریعتر غذای شما را آماده می کند.

انواع غذاساز

غذاساز ها در 3 اندازه اصلی ارائه می شوند:بزرگ یا full، متوسط یا compact و کوچک یا mini. اما اندازه غذاساز هرچه باشد، در هر صورت دارای یک سری قطعات اصلی است که در تمام آنهاوجود دارد:موتور، کاسه یا پارچ با یک در و یک محل تغذیه (ریختن مواد در داخل دستگاه) و مجموعه ای از قطعات جانبی.

این را هم بدانید سنگین ترین قسمت هر غذاساز موتور آن دستگاه است که گاهی تا 9 کیلوگرم وزن دارد. این سنگینی هم برای این است که حین کار از جای خود حرکت نکند. غذاسازهای بزرگ با گنجایش 9 تا 13 پیمانه ماده غذایی، متوسط با گنجایش 5 تا 7 پیمانه و کوچک با گنجایش 2 تا 5 پیمانه هستند.

از نظر کارایی هم از تک کاره دارد تا 34 کاره. خرد کردن، پوره کردن، چرخ کردن و کوبیدن گوشت، شکل دادن به سس ها و خامه ها، درست کردن خمیر، رشته کردن، ورقه ورقه کردن اجزای سالاد، رنده کردن، آسیاب کردن غلات و... کارهایی است که شما می توانید به غذاسازتان بسپارید.

غذاساز

انواع غذاساز

آیا این مطلب مفید بود؟ 13
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید