بعد از یک ماه روزه داری در ماه بیارک رمضان و عوض شدن ساعات غذا خوردن و وعده های غذایی حال باید تا سازگار شدن بدن با شرایط جدید توصیه‌های غذایی بعداز ماه رمضان  را رعایت کنیم و برنامه منظمی داشته باشیم تا به بدنمان آسیبی نرسد و موجب افزایش وزن نشود.

سخنان دکتر عبداللهی درمورد عادات غذایی درست بعد از ماه رمضان

وی با بیان این که ماه مبارک رمضان، فرصتی برای بازسازی و بازتوانی دستگاه گوارش و کبد بوده است، افزود: اگر یکباره بعد از ماه رمضان به مقدار زیادی غذای حجیم و چرب مصرف شود، اختلال در سیستم گوارش و کبد ایجاد شده و باعث بروز سوء هاضمه، تهوع و سنگینی می‌شود، بنابراین مهم است که بعد از این ماه، رژیم غذایی به آرامی به شکل عادی و معقولش بازگردد.

دکتر عبداللهی با بیان اینکه برخی از افراد ممکن است در ماه رمضان به دلیل مصرف مواد قندی مثل زولبیا و بامیه چاق شوند، بیان کرد: در ماه مبارک رمضان به طور معمول، باید ۲۰ درصد کالری دریافتی کاهش یابد تا چربی‌های متراکم و ذخیره شده از بین بروند و ممکن است در این ماه به دلیل استفاده از مواد شیرینی و چربی دار زیاد، شاهد چاق شدن و اضافه وزن شویم که این مسئله ممکن است منجر به بروز بیماری ‌های غیر واگیر مثل فشار خون و دیابت شود.

توصیه‌های غذایی بعداز ماه رمضان

 

وی در پایان، تاکید کرد: باید بعد از ماه مبارک رمضان، با متعادل سازی و محدودیت در مصرف قند و چربی و افزایش تحرک بدنی مثل ۳۰ دقیقه پیاده روی و مصرف بیشتر منابع فیبردار غذایی مثل حبوبات، به کاهش وزن کمک کرد، چراکه چاقی از جمله عواملی است که موجب بروز مشکلات و بیماری‌های غیر واگیر می‌شود.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بر ضرورت رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه بعد از ماه رمضان و مصرف روزانه میوه و سبزیجات و مایعات کافی تاکید کرد و گفت: مصرف نمک، قند و چربی باید رعایت شود و همانطور که در ماه رمضان فست فود و نوشابه‌های گازدار کمتر مصرف می‌شد، این روند همچنان ادامه یابد چراکه کاهش یا مصرف نکردن فست فودها در ماه رمضان نشان می‌دهد که می‌توان عادت غذایی را تغییر داد و از فست فود ها کمتر استفاده کرد و یا اساسا مصرف آن را کنار گذاشت.

وی با بیان این که ماه مبارک رمضان، فرصتی برای بازسازی و بازتوانی دستگاه گوارش و کبد است،اظهارکرد: اگر یکباره بعد از ماه رمضان به مقدار زیادی غذای حجیم و چرب مصرف شود، اختلال در سیستم گوارش و کبد ایجاد و باعث بروز سوء هاضمه، تهوع و سنگینی می‌شود بنابراین مهم است که بعد از این ماه، رژیم غذایی به آرامی به شکل عادی و معقولش بازگردد.

عبداللهی با بیان اینکه برخی از افراد ممکن است در ماه رمضان به دلیل مصرف مواد قندی مثل زولبیا و بامیه چاق شوند،گفت: در ماه مبارک رمضان به‌طور معمول باید ۲۰ درصد کالری دریافتی کاهش یابد تا چربی های متراکم و ذخیره شده از بین بروند و ممکن است در این ماه به دلیل استفاده از مواد شیرینی و چربی دار زیاد، شاهد چاق شدن و اضافه وزن شویم که این مسئله ممکن است منجر به بروز بیماری‌های غیر واگیر مثل فشار خون و دیابت شود.

وی در پایان تاکید کرد: بعد از ماه مبارک رمضان باید با متعادل‌سازی و محدودیت در مصرف قند و چربی و افزایش تحرک بدنی مثل ۳۰ دقیقه پیاده روی و مصرف بیشتر منابع فیبردار غذایی مثل حبوبات به کاهش وزن کمک کرد چراکه چاقی از جمله عواملی است که موجب بروز مشکلات و بیماری های غیر واگیر می‌شود.

توصیه‌های غذایی بعداز ماه رمضان برای مردمی که روزه گرفتند

 

مهم ترین توصیه‌های غذایی بعداز ماه رمضان

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درخصوص تغذیه صحیح بعد از ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به این که در طول ماه مبارک رمضان، برنامه منظمی برای تغذیه وجود داشته و ریزه خواری در این ماه کمتر بوده است، بنابراین بهتر است این عادت غذایی بعد از ماه رمضان هم ادامه یابد، چراکه خوردن تنقلات بیش از حد و ریزه خواری در تمام ساعات روز، موجب افزایش وزن می‌شود.

دکتر زهرا عبدالهی با تاکید بر اجتناب از ریزه خواری، تنقلات و دم به دم خوردن، اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان، دستگاه گوارش به دلیل نخوردن در ساعات طولانی در حال استراحت بوده، بنابراین باید حداقل تا یک هفته بعد از ماه رمضان از خوردن غذا‌های حجیم و سنگین، پرچرب و سرخ شده جلوگیری شود و غذا‌های کم ادویه، بدون چربی و سرخ شده و کم حجم، بخار پز و آب پز شده مصرف شود تا مشکلات گوارشی که عمدتا به صورت سوء تغذیه و سوء هاضمه بروز می‌کند، اتفاق نیفتد.

دکتر عبداللهی همچنین بر لزوم استفاده از میان وعده ‌های سالم تاکید کرد و تصریح کرد: توصیه ما این است که در میان وعده‌ها از سبزیجات و میوه استفاده و مواد خوراکی که ارزش غذایی بالایی دارند، مصرف شوند.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید