بر اساس دانسته ها و شنیده ها فشار خون یک بیماری برای سنین میانسالی و افراد مسن یا افرادی که از اضافه وزن رنج می برند است. ولی در این مطلب متوجه خواهید شد که کودکان چند ساله و حتی نوزادان خیلی کوچک هم می توانند به بیماری فشار خون مبتلا شوند. فشار خون کودکان باید کنترل شود زیرا می تواند خطرناک باشد.

فشار خون کودکان

آیا کودکان هم به فشار خون مبتلا می شوند؟ اغلب باور ما بر این است که بیماری فشار خون به عنوان یک مشکل در بزرگسالان محسوب می شود.

در حقیقت این شرایط در هر سنی می تواند اتفاق بیفتد. حتی در نوزادان در حدود۵ کودک از هر صد کودک، فشار خونی بیش از حد نرمال دارند. اصطلاح فشار خون در حقیقت اشاره به۲ طریق اندازه گیری دارد: سیستولی و دیاستولیفشار خون سیستولی: بیشترین فشاری که بر شریان ها وارد می شود هنگامی که خون توسط قلب پمپاژ می شود تا به سرتاسر بدن برسد. فشار خون دیاستولی: کمترین فشاری که در شریان ها اتفاق می افتد، هنگامی که قلب به حالت ریلکس برای گرفتن خون میان ضربانها، قرار می گیرد.

 فشار خون کودکان

کنترل فشار خون کودکان

 

اگر یک یا هر دو فشار اندازه گیری شده، بالاتر از میزان فشار در افراد سالم یا سن و جنس مشابه باشد، پرفشاری خون نامیده می شود.

● چه کسی به فشار خون مبتلا می شود؟ فشار خون در میان افراد با رنگ پوست های متفاوت بیشتر از سفیدپوستان، رایج است.

به نظر می رسد در برخی از نقاط جهان بیشتر شایع باشد، به عنوان مثال این بیماری در میان اسکیموهای آلاسکا کمتر به چشم می خورد، اما در شمالی ترین بخش ژاپن از هر صد نفر بزرگسال، بر روی۴ نفر تاثیر بیشتری دارد.

علت فشار خون کودکان

در برخی موارد، به نظر می رسد با بالا رفتن سن افراد بیماری گسترش یابد. ممکن است فرزند شما در سنین نوزادی هیچ علامتی از فشار خون نداشته باشد، اما بیماری فشار خون، مادامی که نوزاد رشد می کند، گسترش می یابد. کودکانی که دارای وزن زیادی هستند نیز مستعد فشار خون و دیگر بیماری های عروق کرونری هستند. بنابراین روش تغذیه مناسب، پرهیز از هرگونه پرخوری و خوردن غذاهای چرب، داشتن فعالیت های فیزیکی در سنین کودکی و در ادامه دوران زندگی حائز اهمیت هستند.

● علت ها و راه حل ها در بیشتر موارد، فشار خون علت شناخته شده ای ندارد که بتوان آن را تعریف و مشخص کرد.

 فشار خون کودکان

بالا رفتن فشار خون کودکان

 

بهرحال زمانی که فشار خون در کودکان شدید شود، کودک معمولاً با یک مشکل جدی در دیگر اعضا نظیر بیماری های کلیوی، یا ناهنجاری های قلبی و یا سیستم غدد ترشحه مواجه خواهد شد. خوشبختانه، فشار خون به ندرت و به تنهایی سبب مشکل های جدی در کودکان می شود و می تواند از طریق تغییرات در رژیم غذایی و استفاده از دارو یا ترکیبی از هر دو، کنترل شود.

اگر فشار خون بیش از چند سال ادامه پیدا کرده و وخیم تر شود، فشار فوق العاده طولانی می تواند منجر به نارسایی بخشی از قلب شود. به علاوه فشار در رگهای خونی مغزی می تواند سبب پاره شدن رگها شده و منجر به سکته گردد. فشار خون در طولانی مدت سبب تغییرات در دیواره رگها شده که می تواند آسیب جدی بر کلیه ها، چشم ها و دیگر ارگانها وارد سازد.

به همین دلیل است که چک کردن مرتب فشار خون کودکان توسط پزشک متخصص اطفال تا این حدمهم است ولی می بایست که توصیه ها را با دقت انجام داد.

علائم فشار خون بالا

متاسفانه فشار خون بالا در کودکان معمولا علامت خاصی ندارد. این مشکل معمولا زمانی تشخیص داده می‌شود که یک کودک به دلیل ابتلا به یک بیماری مثل سرماخوردگی به پزشک مراجعه کند و پزشک هنگام بررسی علائم حیاتی کودک، به وجود این فشار خون بالا پی می‌برد.

 فشار خون کودکان

فشار خون کودکان

 

علت فشار خون بالا

فشار خون بالا در کودکان کوچک‌تر معمولا ناشی از وجود یک بیماری جدی مانند بیماری قلبی، بیماری کلیوی، ناهنجاری ژنتیکی و یا اختلالات هورمونی است. در کودکان بزرگ‌تر، فشار خون می‌تواند ناشی از چاقی و برنامه غلط غذایی باشد.

عوامل خطر فشار خون بالا

خطر ابتلا به فشار خون بالا در کودکان به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله وضعیت سلامتی کودک و بیماری‌های او، ژنتیک کودک و سابقه خانوادگی ابتلا به فشار خون، روش زندگی و برنامه غذایی کودک.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید