خواص بادام زمینی بسیار زیاد و متنوع است و می توان گفت برای پیشگیری و درمان تعداد زیادی از بیماری ها مؤثر است. البته یادمان باشد هر ماده غذایی با وجود خواص بسیار می تواند عوارضی هم داشته باشد. تانما در این مطلب ارزش غذایی، مضرات و خواص بادام زمینی را برایتان بازگو می کند؛

ارزش غذایی بادام زمینی

بادام زمینی کربوهیدرات کمی دارد و سرشار از مواد مغذی است. منبع بسیار عالی پروتئین محسوب می شود. شامل بیوتین ،نیاسین ،فولات ، منگنز، ویتامین ایی ،تیامین ، فسفر و منیزیم است.

خواص و مضرات بادام زمینی

ارزش غذایی بادام زمینی

فواید بادام زمینی

1-خواص بادام زمینی برای زنان

زنان با توجه به نوع و ساختار بدن شان در معرض چاقی قرار دارند. یائسگی و افسردگی و حاملگی می تواند از دلایل چاقی در زنان باشد. زنانی که کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود مصرف می کنند در معرض کمتر چاقی قرار دارند.

2-خواص بادام زمینی برای معده

بادام زمینی سرشار از آنتی اکسیدان می باشد. بادام زمینی نقش مهمی در سلامت پوست نیز دارد. جنیستین و آنتی اکسیدانی موجود در بادام زمینی باعث مراقبت از پوست می شود.

3-خواص بادام زمینی برای آلزایمر

بادام زمینی سرشار از نیاسین است و باعث کاهش اختلالات مربوط به حافظه نظیر بیماری آلزایمر می شود. همچنین نیاسین به بهبود سلول های عصبی کشنده کمک می کند.

فواید و مضرات آلزایمر

خواص بادام زمینی برای آلزایمر

4-خواص بادام زمینی برای سرطان

از آنجایی که بادام زمینی سرشار از ویتامین E است، خوردن آن به صورت خام برای ما فایده هایی به همراه دارد. همان طور که می دانیم، ویتامین E در مبارزه با رادیکال های آزاد بسیار مفید و خوب عمل می کند. همان طور که مطلع هستیم رادیکال های آزاد عامل اصلی رشد سلول های سرطانی هستند. بنابراین، مصرف منظم بادام زمینی خام در کنار داشتن سبک زندگی سالم در جلوگیری از رشد سلول های سرطانی بسیار مفید است.

5-خواص بادام زمینی برای بیماری های قلبی

از جمله خواص بادام زمینی خام این است که برای سلامت قلب مفید است. این به خاطر آن است که بادام زمینی خام حاوی چربی تک اشباع شده است که می تواند خطر بیماری های قلبی مانند ناراحتی عروق کرونر را کاهش دهد. به علاوه، بادام زمینی خام همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است.

6-خواص بادام زمینی برای باروری

بادام زمینی به خصوص بادام زمینی خام حاوی فولات است. همان طور که می دانیم، فولات برای باروری و بارداری زنان مفید و ضروری است. بادام زمینی در طول بارداری فواید بسیاری برای سلامت بدن به همراه دارد. در مطالعه ای نشان داده شده است که مصرف ۴۰۰ میکرو گرم فولات در روز به طرز چشمگیری به رشد جنین و سلامت نوزاد تازه متولد شده کمک می کند.

7-خواص بادام زمینی برای کودکان

بادام زمینی غنی از پروتئین بوده و اسید های آمینه موجود در آنها برای رشد بدن نوزادان و کودکان مفید می باشد. مقادیر بالای اسید های چرب امگا 3 موجود در بادام زمینی برای رشد مغز نوزادان و کودکان مفید می باشد. آنتی اکسیدان رزوراترول یا رسوراترول موجود در بادام زمینی برای تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان مفید است.

**نکته:فراموش نکنید که تغذیه نوزاد زیر یکسال با بادام زمینی خطر واکنش های آلرژیک را افزایش می دهد، اگر می خواهید بادام زمینی را به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید بهتر است پس از دو سالگی این کار را انجام دهید.

فواید و مضرات بادام زمینی

خواص آجیل برای کودکان

8-خواص بادام زمینی برای استخوان ها

فایده ی دیگر خوردن بادام زمینی خام برای سلامتی تقویت استخوان ها است. همان طور که می دانیم، می توانیم از مصرف بادام زمینی خام مواد معدنی لازم را تامین کنیم. یکی از مواد معدنی مفید برای استخوان ها مس است. علاوه بر اهمیت آن در بهبود سیستم ایمنی بدن، مس همچنین در حفظ قدرت و استحکام استخوان ها نیز نقش چشمگیری دارد. این ماده قادر است به تقویت استخوان ها کمک کند.

9-خواص بادام زمینی برای جنین

مقادیر بالای اسید فولیک موجود در بادام زمینی خطر نقص جدی لوله عصبی در جنین در دوران بارداری را کاهش داده و باعث تقویت بدن زنان باردار می شود. گفته شده که خوردن بادام زمینی در دوران بارداری می تواند خطر بیماری های آلرژیک مانند آسم را در نوزادان و کودکان کاهش دهد.

10-خواص بادام زمینی برای لاغری

مقادیر بالای فیبر موجود در بادام زمینی به دفع سموم بدن کمک می کند ( تجمع سموم در بدن باعث اضافه وزن و چاقی می شود ) و با کاهش اشتها باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

11-خواص بادام زمینی برای افسردگی

یکی از آمینو اسیدهای موجود در بادام زمینی خام برای سلامت ذهنی بسیار مفید است. این ماده اسید پانتوتنیک است، که برای تشکیل سروتونین بسیار مهم است. در واقع ماده ی شیمیای مغزی است که بر رفتار و رحیه تاثیر می گذارد.

هر چه سروتونین کمتری تولید شود، احساس افسردگی بیشتری را ممکن است تجربه کنید. در نتیجه، بهتر است که به طور منظم بادام زمینی خام مصرف کنید تا روحیه ی خوب را در خود حفظ کنید و از افسردگی به دور بمانید.

فواید و مضرات بادام زمینی

خواص بادام زمینی برای افسردگی

12-خواص بادام زمینی برای دیابت

یکی از فایده های خوردن بادام زمینی خام آن است که می تواند قند خون را تنظیم کند. معروف است که بادام زمینی خام از نوع پخته یا بوداده ی آن مواد معدنی بیشتری دارد. این مورد درباره ی میزان منگنز نیز صدق می کند. بادام زمینی خام قادر است منگنز کافی بدن تان را فراهم کند که نقش بزرگی در تنظیم قند خون ایفا می کند. در این صورت، ریسک ابتلای شما به بیماری های دیابت نوع ۲ پایین می آید.

13-خواص بادام زمینی برای عفونت

آنتی اکسیدان پلی فنولی – رزوراترول -موجود در بادام زمینی، از بیماری های قلبی، سرطان ها، بیماری های عصبی و عفونت های ویروسی یا قارچی جلوگیری می کند.

14-خواص بادام زمینی برای اسپرم

بادام زمینی یک خوراکی مفید برای تقویت بنیه و افزایش اسپرم در مردان است. این خوراکی قادر است بنیه ی مردها را در رختخواب افزایش دهد و باعث شود بیشتر در نزدیکی ها دوام بیاورید.

15-خواص بادام زمینی برای مغز

به چند دلیل گفته می شود که بادام زمینی خوراکی مناسبی برای مغز به شمار می رود. یکی از دلایل آن است که بادام زمینی، به خصوص نوع خام آن، حاوی سطح بالایی از ویتامین B است. در این مورد، ویتامین B۳ یا نیاسین موجود در بادام زمینی خام در تقویت قدرت حافظه و بهبود عملکرد مغزی نقش قابل ملاحظه ای دارند.

16-خواص بادام زمینی برای پوست

بادام زمینی سرشار از آنتی اکسیدان می باشد. بادام زمینی نقش مهمی در سلامت پوست نیز دارد. جنیستین و آنتی اکسیدانی موجود در بادام زمینی باعث مراقبت از پوست می شود.

فواید و مضرات بادام زمینی

خواص بادام زمینی برای پوست

مضرات بادام زمینی

  • بادام زمینی می تواند باعث ایجاد آلرژی و حساسیت شدید در افراد شود، علائم آلرژی به بادام زمینی شامل تورم لب ها و زبان، قرمزی پوست، احساس خفگی، حالت تهوع، مشکل تنفس و شوک آنافیلاکسی می باشد.
  • بادام زمینی گاهی اوقات می تواند با آفلاتوکسین که یک ماده سمی خطرناک است، آلوده شده باشد و باعث مسمومیت با آفلاتوکسین شود، علائم مسمومیت با آفلاتوکسین از دست دادن اشتها، زردی و مشکلات کبدی و در نهایت سرطان کبد می باشد.
  • بادام زمینی یکی از مواد غذایی گواتروژن محسوب می شود و می تواند باعث اختلال در عملکرد تیروئید و تشدید گواتر شود.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید