خواص آلبالو ، این میوه ی بهاری خوش آب و رنگ بسیار زیاد است و برای جذب خواص آلبالو برای سلامت بدن می توانید روش های مختلفی را به کار ببرید. تانما در این مطلب ضمن بیان خواص آلبالو، موارد منع مصرف و عوارضش را هم بیان می کند؛

آلبالو چیست ؟

آلبالو با نام علمی Prunus cerasus نام درخت و میوه ای است که بومی جنوب غرب آسیا و اروپا می باشد . میوه آن ترش مزه و سرخ رنگ است. بلندی درخت آن ۳ تا ۱۰ متر است.

ویتامین های موجود در آلبالو

آلبالو سرشار از ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C و دارای املاح معدنی مانند آهن، کلسیم، فسفر، گوگرد، سدیم، منیزیم، کبالت و منگنز است.

طبع آلبالو

آلبالو طبیعتی سرد دارد و خوردن زیاد آن به خصوص در افراد سردمزاج می تواند باعث سوء مزاج سرد و تر و عوارض دیگر شود. مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج آلبالو ، عسل است.

ارزش غذایی آلبالو

  • ۱۶ گرم مواد قندی
  • ۰/۸۵ گرم پروتئین
  • ۸/۶ کالری
  • ۵۰ میلی گرم کلسیم
  • ۲۰ میلی گرم فسفر
  • ۱ میلی گرم آهن
  • ۴۰۰ واحد بین المللی ویتامین A
  • ۰/۱۴ میلی گرم تیامین
  • ۰/۱۲ میلی گرم ریبوفلاوین
  • ۵ میلی گرم ویتامین C
طبع آلبالو

ارزش غذایی آلبالو

فواید آلبالو

الف)خواص آلبالو برای زیبایی

خواص آلبالو برای پوست

آلبالو در ترکیبات خود دارای ویتامین C بسیار زیادی است. با وجود این ویتامین حیاتی و بسیار مفید خواص آلبالو برای پوست چند برابر شده است. این ویتامین به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی که در خود دارد زمانی که روی پوست قرار می گیرد سلول ها مرده پوست را پاکسازی می کند.

در نتیجه ی این عملکرد سلول های زنده و شاداب به روی سطح پوست می آیند. این امر به مرور زمان ابتدا موجب روشن شدن پوست و سپس از بین رفتن لکه های پوستی می شود.

خواص آلبالو برای لک صورت

از جمله خواص روعن هسته آلبالو این است که چند قطره از روغن را شب ها بر روی محل لک صورت ریخته و آن را به آرامی ماساژ دهید و اجازه دهید تا صبح بر روی پوست بماند. صبح روز بعد صورت خود را با آب ولرم بشویید. در صورت استفاده مداوم، اثرات ضد لک روغن هسته آلبالو به مرور آشکار می شود. امروزه از این روغن به مقدار زیاد در تهیه مواد آرایشی و بهداشتی استفاده میگردد.

خواص آلبالو برای مو

اگر به دنبال راهکاری طبیعی برای افزایش رشد مو و ضخامت آن هستید می توانید از خواص آلبالو کمک بگیرید. این خوراکی خوشمزه در ترکیبات خود دارای آنتوسیانین های است. این ترکیب موجب تحریک مو برای رشد بیشتر است. همچنین پس مدتی ضخامت تار مو ها نیز بیشتر می شود.

خواص آلبالو برای لاغری

از خواص آلبالو می توان به کنترل و کاهش وزن اشاره کرد. این میوه ی ترش مزه منبعی از کربوهیدرات های سالم است. در نتیجه می توانید به راحتی آن را به رژیم غذایی لاغری خود اضافه کنید.

از طرفی با وجود فیبر های نامحلول در آلبالو شیرین موجب می شود که معده شما برای مدت طولانی تری احساس پر بودن داشته باشد. در نتیجه به شما سیار دیرتر احساس گرسنگی دست خواهد داد.

ب)خواص درمانی آلبالو

خواص آلبالو برای کبد

استفاده از شربت آلبالو ، تلخی دهان ، بی اشتهایی، بوی نامطبوع دهان، یبوست و پریدگی رنگ را كه از اعلام بارز كبد می باشد، بر طرف می نماید.

درمان کبد چرب با آلبالو

آنتی اکسیدان های موجود در آلبالو به سم زدایی و پاکسازی کبد کمک کرده و برای درمان کبد چرب غیر الکلی مفید هستند.

خواص آلبالو برای قاعدگی

از جمله خواص آلبالو برای قبل از بارداری این است که هسته آلبالو تنظیم قاعدگی است که البته قبل از مصرف باید با پزشک مشورت شود.

خواص آلبالو برای جنین و زنان باردار

مقادیر بالای ویتامین C موجود در آلبالو باعث تقویت سیستم ایمنی زنان باردار می شود و مقادیر قابل توجه کورستین موجود در آلبالو خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می دهد. در ضمن آنتوسیانین های موجود در آلبالو به سلامت مغز جنین کمک می کنند

آنتی اکسیدان ها و آنتوسیانین های موجود در آلبالو خطر ابتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری را کاهش می دهد. ملاتونین موجود در آلبالو به درمان بی خوابی و بهبود کیفیت خواب در زنان باردار کمک می کند.

خواص آلبالو برای زیبایی

خواص درمانی آلبالو

خواص آلبالو برای کودکان

آلبالو در کودکانی که اشتهای کمی دارند باعث افزایش اشتها می شود. همچنین مصرف آلبالو در کودکان باعث رفع تشنگی به خصوص در فصول گرم سال می شود.

خواص آلبالو برای مردان

آلبالو باعث تقویت نیروی جنسی در مردان می شود و برای کسانی که مشکل ضعف در نیروی جنسی دارند میوه ای مفید است.

خواص آلبالو برای کم خونی

آلبالو برای رفع مشکل کم خونی مفید است.

خواص آلبالو برای غلظت خون

یکی از دیگر خواص آلبالو برای خون این است که می تواند گردش خون را بهبود بدهد. مواد فلاونوئیدی موجود در آلبالو قادر است به بهبود گردش خون و همچنین کاهش خطر ابتلا به لخته شدن خون کمک کند.

درمان فشار خون با آلبالو

مقادیر قابل توجه پتاسیم و آنتی اکسیدان های موجود در میوه آلبالو می توانند باعث کاهش فشار خون بالا شوند.

خواص آلبالو برای قلب

بررسی و تحقیقات نشان داده است افرادی که در روزانه آلبالو مصرف می کنند رگ های خونی آن ها دچار التهابات نمی شود. این مسئله کمک می کند تا خون بدون فشار در بدن جریان داشته باشد. این عملکرد موجب بالا رفتن سلامت قلب می شود. از طرفی دیگر به دلیل وجود فیبر و آنتی اکسیدان های قوی در ترکیبات آلبالو، میزان کلسترول های بد خون کاهش پیدا می کند و این مسئله موجب بهبود عملکرد قلب می شود.

خواص آلبالو برای خواب

آلبالو دارای مقادیر قابل توجهی ملاتونین است. ملاتونین یک آنتی اکسیدان قوی است که در غده پینه آل مغز تولیدشده و به تنظیم الگوی طبیعی خواب کمک می کند. چون ملاتونین آلبالو، از ملاتونینی که به طور طبیعی در بدن تولید می شود بیشتر است، برای مبارزه با بی خوابی و افسردگی مناسب است. نوشیدن ۲۵ میلی لیتر کنسانتره آب آلبالو، یک ساعت قبل از خواب، به آرامش ذهن کمک کرده و خواب آرام و راحت را تسهیل می کند.

خواص آلبالو برای قند خون

آلبالو در ترکیبات خود ماده ای به نام کورستین دارد. این ماده موجب می شود انسولین مقاومت خود را برای گرفتن قند از دست بدهد. در نتیجه با مصرف متعادل این میوه ی خوشمزه قند خون در سطح نرمال باقی می ماند. همچنین در خصوص درمان دیابت با آلبالو گفته شده که یک خوراکی مناسب برای افرادی است که درگیر بیماری دیابت هستند.

خواص آلبالو برای معده

تحقیقات نشان داده که یک رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای فیبر می تواند به کاهش اسید معده کمک کند و خطر ریفلاکس معده، زخم معده و معده درد را کاهش داده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

خواص آلبالو برای اسهال

دمنوش هسته آلبالو برای درمان اسهال مفید می باشد.

خواص آلبالو برای یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در آلبالو به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان اسهال و یبوست مفید می باشد. علاوه بر این مصرف آلبالو خطر ابتلا به دیورتیکولیت (التهاب روده)، هموروئید یا بواسیر و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را کاهش می دهد.

مضرات آلبالو

خواص درمانی آلبالو

خواص آلبالو برای عفونت

آب آلبالو حاوی مقدار غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید هستند تا به سیستم ایمنی شما کمک کند. به طور خاص، محققان بر این باورند که محتوای آنتی اکسیدان قوی آلبالو ممکن است به جلوگیری از عفونت کمک کند. ویتامین C موجود در آلبالو جذب آهن در بدن را بالا می برد. در نتیجه مقاومت بدن را در برابر عفونت تقویت می کند. همچنین با ویروس ها نیز مبارزه می کند.

خواص آلبالو برای سرماخوردگی

از خواص آلبالو می توانید برای سرعت بخشیدن به بهبود سرماخوردگی کمک بگیرید. این میوه ی خوشمزه منبعی از ویتامین C است. این ویتامین در بدن مانند آنتی اکسیدان عمل می کند. در نتیجه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. این امر موجب کاهش طول درمان سرماخوردگی می شود.

خواص آلبالو برای کلیه

دم كرده، شربت یا مربای آلبالو ، التهابات و ورم كلیه را التیام می بخشد و جوشانده آلبالو، بیماری های مثانه را درمان می نماید.

درمان سنگ کلیه با آلبالو

آلبالو یک از میوه های مدر است که با افزایش میزان ادرار به سم زدایی و پاکسازی کلیه ها کمک کرده و برای درمان سنگ کلیه مفید می باشد. همچنین در خصوص خواص آلبالو در طب سنتی گفته شده که جوشانده دم آلبالو ادرارآور است و برای کسانی که به حبس البول یا اختلال کلیه و یا مثانه مبتلا هستند مفید است. برای تهیه این جوشانده 30 گرم دم آلبالو را که خشک کرده اید در یک لیتر آب 10 دقیقه بجوشانید و بعد آن را مصرف کنید.

خواص آلبالو در بدنسازی

مطالعات نشان داده که آب آلبالو باعث افزایش انرژی و افزایش قدرت عضلانی در تمرینات بدنسازی می شود و آسیب، درد عضلانی و التهاب پس از ورزش را سریع تر بهبود می بخشد.

خواص آلبالو برای ریه

مقادیر بالای ویتامین C و آنتوسیانین های موجود در آلبالو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به انواع سرطان ها از جمله سرطان ریه را کاهش می دهد.

درمان نقرس با آلبالو

آلبالو خواص ضد التهابی دارد و مصرف آن به دفع اسید اوریک خون کمک کرده و برای درمان بیماری نقرس مفید می باشد.

خواص آلبالو ناشتا

کسانی که از معده یا روده ها علیل هستند می توانند آلبالوی پخته را به صورت کمپوت یا مربا مصرف کنند، البته در این موارد آلبالو چون پخته می شود، قسمتی از مواد حیاتی خصوصا ویتامین های خود را از دست می دهد ولی به آسانی هضم می شود. با وجود این بعضی از کسانی که از جهت معده و یا روده ها علیل هستند، می توانند هضم آلبالو را تحمل کنند به شرطی که صبح ناشتا به مقدار کم آن هم کاملا رسیده باشد، مصرف کنند.

مضرات آلبالو

  • بیماران کلیوی با احتیاط آلبالو بخورند .
  • کسانی که ورم روده دارند چون آلبالو ترش است و سلولز دارد دیر هضم می شود.
  • اشخاصی که چاق هستند نباید آلبالو را به عنوان دسر یا غذای اضافی علاوه بر غذاهای مخصوص رژیم خود مصرف کنند ولی به عنوان یک غذای اصلی می توانند آلبالو مصرف نمایند.
  • آلبالو برای اشخاصی که سردمزاج هستند، مفید نیست و این افراد آلبالو را باید با خوراکی های گرم و خشک مثل ادویه جات و زعفران مصرف کنند.
  • در خصوص خواص آلبالو برای شیردهی گفته شده که آلبالو نفاخ است و اگر مادران شیرده در مصرف آن زیاده روی کنند، تولید نفخ می کند و ممکن است وارد شیر مادر شود و از طریق شیرمادر وارد بدن شیرخوار می شود و در نوزاد نفخ و دل درد ایجاد نماید.

موارد منع مصرف آلبالو

  • کودکان دستگاه گوارش حساسی دارند و در صورت استفاده زیاد از آلبالو دچار اسهال می شوند پس مصرف آلبالو برای کودکان زیر 3 سال مضر است.
  • هسته آلبالو تلخ مزه است و حاوی ماده سمی است. بنابر این باید از مصرف آن اجتناب کرد و یا دقت کرد که ضمن آبگیری وارد آب میوه نشود .

نحوه خرید و انتخاب آلبالو

  • آلبالویی برای خوردن خوب است که رسیده و تازه باشد علامت رسیدگی آن این است که رنگ کاملا قرمز و درخشان باشد.
  • از آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده است و دارای گوشتی سفت است دوری کنید زیرا مصرف آن سوء هضم می آورد و کار روده ها را مختل می کند.
  • آلبالو وقتی تیره رنگ است و دارای لکه های قهوه ای است کهنه شده و رو به فساد گذاشته است.
  • گاهی میوه فروشان برای اینکه آلبالو را خوش منظره سازند به آن آب می زنند این کار زود آلبالو را خراب می کند و آماده می سازد که زودتر فاسد شود.
نحوه مصرف آلبالو

نحوه خرید و انتخاب آلبالو

نحوه مصرف آلبالو

  • از آلبالو برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو و ترشی آلبالو و یکی از پر طرفدارترین لیکورهای جهان ویشنوکا و موارد دیگر استفاده می شود.
  • وقتی آلبالو خوردید روی آن آب نخورید، مایعات به طور کلی روی میوه ها آن را «باد کرده» می کند و این وضع برای دستگاه هاضمه خطرات جدی در بر دارد.
  • در فاصله غذاهای اصلی می توانید آلبالو را بخورید زیرا خیلی زود هضم می شود
  • یک مرتبه مقدار زیادی آلبالو نخورید بلکه به مقدار کم بخورید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجوید.
  • با آنکه تاکید همه متخصصان تغذیه بر این است که میوه ها به صورت تازه مصرف شوند و از آنها در تهیه مربا استفاده نشود، اما اگر به هر دلیلی قصد دارید از این میوه در تهیه مربا استفاده کنید، بهتر است مقدار کمی شکر به آن بیفزایید تا هم از ارزش غذایی آن کاسته نشود و هم بیش از اندازه انرژی به بدن نرساند.
  • با اینکه هنگام پختن میوه ها مقداری از ویتامین C موجود در آنها کاهش می یابد، استفاده از این میوه در آلبالو پلو باعث افزایش ارزش غذایی برنج می شود و کاهش اشتها را نیز برای مصرف کننده به دنبال دارد.
  • جوشانده دم آلبالو بی اندازه ادرارآور است و کسانی که به حبس البول یا اختلال کلیه و یا مثانه مبتلا هستند باید آن را مصرف کنند. برای تهیه این جوشانده باید ۳۰ گرم دم آلبالو را که خشک کرده اید در یک لیتر آب ۱۰ دقیقه بجوشانید و بعد آن را مصرف کنید. در طب جدید هم جوشانده دم آلبالو در مواردی که بخواهند خروج ادرار را زیادتر کنند، مصرف می شود.
  • هسته آلبالو ضداسهال و قابض خوبی بوده و ضد فشار خون نیز است.
  • ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره مؤثر و مفید است.
  • مغز هسته آلبالو را می کوبند و از آن روغن مایعی می گیرند که قرن هاست با موفقیت رماتیسم را شفا می بخشد.

نحوه نگهداری آلبالو

فریز کردن آلبالو

سرد نگه داشتن یک مساله ی کلیدی در نگهداری آلبالو است. به گفته ی متخصصان، نگه داشتن آلبالو در دمای اتاق باعث از دست رفتن تازگی آن می شود. پس تا جایی که ممکن است، آلبالوها را در یک کیسه ی پلاستیکی قرار داده و در فریزر بگذارید.قبل از خوردن آنها را با آب سرد بشویید. از شستن آلبالوها قبل از گذاشتن در فریزر خودداری کنید.

آلبالوی خشک شده

آلبالوهای خشک شده بسیار خوشمزه هستند و می توانید از آنها در غذاهای پخته شده، سالادها و غیره مورد استفاده قرار دهید. شما می توانید آلبالو را در فر خشک کنید. انجام این کار بسیار ساده است. فر را در دمای بسیار کم روشن کنید. سینی فر را با کاغذ های روغنی بپوشانید و بعد یک ورقه از آلبالوها را در آن بچینید. حالا سینی را در فر قرار دهید و زمان را یادداشت کنید. تقریبا بعد از 4 ساعت، نشانه های خشک شدن در میوه ظاهر می شود.

مربای آلبالو

بیشتر افراد دوست دارند آلبالو را به صورت مربا مصرف کنند. با این حال، آلبالوهای شیرین را بهتر است به صورت منجمد و یا خشک شده نگهداری کنید

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید