خواص دارچین باعث شده متخصصان طب سنتی این داروی گیاهی را برای پیشگیری و درمان بیماری ها تجویز کنند. بنابراین برای بهره مندی از خواص انواع دارچین می توانید مصرف متعادل آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. تانما در این مطلب خواص دارچین برای سلامت بدن و مضراتش را بیان می کند؛

دارچین چیست؟

دارچین نوعی ادویه است. درختچه دالجین، درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمت های آن بویی مطبوع استشمام می شود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می شود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است. پوست درختچه آن بعنوان ادویه بکار میرود.

ویتامین های موجود در دارچین

دارچین سرشار از کلسیم، آهن، ویتامین C،K، منگنز و فیبر است.

طبع دارچین

مزاج آن گرم و خشک است و باید در گرم مزاج ها با احتیاط مصرف شود. مصرف به همراه کتیرا و مصطکی مصلح، کاهنده عوارض و بهبود دهنده خواص و مزاج دارچین است.

انواع دارچین

  • کاسیا
  • سیلان

خواص درمانی دارچین

خواص دارچین برای مغز

از جمله فواید دارچین این است که دارچین به بهبود وضوح و هوشیاری روانی بدن کمک می کند. برای بهتر شدن فعالیت مغز، این ادویه را ببویید. عطر آن می تواند عملکرد شناختی را افزایش دهد و توجه و حافظه کاری را بهبود می بخشد.

خواص دارچین برای حافظه

خواص دارچین برای اعصاب مؤثر است. بیماری های اعصاب با از دست دادن تدریجی ساختار و عملکرد سلول های مغز تشخیص داده می شوند. بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون از بیماری های رایج عصبی می باشند.

به نظر می رسد ترکیبات موجود در دارچین از تجمع پروتئینی به نام تائو در مغز جلوگیری می کند که این پروتئین یکی از مشخصه های بیماری آلزایمر می باشد. همچنین طبق مطالعات حیوانی، دارچین تاثیرات مثبتی بر بیماری پارکینسون دارد.

خواص درمانی دارچین

خواص داچین برای مغز

خواص دارچین برای گوارش

دارچین نه تنها به غذا عطر و طعم می دهد، بلکه به هضم آن نیز کمک می کند. همچنین برای از بین بردن حالت تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی معده و نفخ نیز مفید است

خواص دارچین برای معده

از جمله پودر دارچین این است که هر روز صبح ناشتا کمی پودر دارچین را در دهان ریخته و میل کنید؛ چرا که برای تحریک اشتها، درد معده و سوهاضمه مفید است. دارچین بهترین دارو برای بازیافتن انرژی است. اگر ناراحتی معده دارید حتماً از دارچین استفاده کنید.

خواص دارچین برای حالت تهوع

برای برطرف کردن سوء هاضمه، نفخ، اسهال و حالت تهوع پودر یا دم کرده آن توصیه می شود.

خواص دارچین برای رفلاکس معده

این گیاه دارویی، یکی از بهترین درمان های خانگی رفلاکس اسیدی است. این گیاه ضداسید، گاز جمع شده در معده را از بین می برد. مقداری عسل به چای دارچین اضافه و آن را قبل از صبحانه میل کنید.

خواص دارچین برای نفخ شکم

دارچین خواص ضد عفونی کنندگی دارد و برای همین از فلور روده محافظت می کند. دارچین گرفتگی عضلات معده و روده را برطرف می سازند و با نفخ مقابله کرده و اسهال را رفع می کند. مصرف عسل و دارچین در کنار سیب نیز می تواند نفخ را از بین ببرد، به عنوان مثال فرد می تواند دارچین پودر شده را روی سیب قاچ شده بریزد و در وعده صبحانه میل کند.

خواص دارچین برای بواسیر

از جمله خواص روغن دارچین این است که ضد اسپاسم، ضد میکروب و مناسب برای درمان بواسیر است و برای این منظور می توانید روزانه 2 - 3 نوبت بر روی موضع ماساژ داده شود..

خواص دارچین برای التهاب روده

دارچین یکی از ادویه های مؤثر در کاهش التهاب روده است. از این ماده غذایی پرخاصیت به میزان یک دهم قاشق چای خوری به طور روزانه برای تأمین یک دوز مصرفی سالم و مؤثر استفاده کنید.

خواص دارچین برای کبد

تحقیقات نشان داده که مصرف دارچین می تواند به پاکسازی و سم زدایی کبد کمک کند و برای درمان کبد چرب مفید باشد.

خواص دارچین برای فشارخون

مطالعات متعدد نشان داده که مصرف روزانه دارچین می تواند فشار خون بالا را کاهش داده و از بیماری های قلبی پیشگیری کند.

خواص دارچین برای حساسیت

  • پیشگیری از ایجاد حساسیت های تنفسی و پوستی
  • جلوگیری از آلرژی و حساسیت با عسل و دارچین
  • برای کاهش دادن حساسیت های فصلی در اثر گرده های گیاهان و با مخلوط کردن عسل و دارچین استفاده نمود.

خواص دارچین برای حنجره

دمنوش دارچین در پاک کردن سینه و حنجره نقش دارد و سفره های رطوبتی را درمان می کند.

خواص دارچین برای کم خونی

دمنوش دارچین کم خونی را درمان می کند.

خواص دارچین برای عفونت

نتایج یک تحقیق آزمایشگاهی در سال 2016 نشان داده که دارچین و روغن دارچین برای درمان عفونت های قارچی مانند کاندیدا مفید هستند.

خواص دارچین برای غلظت خون

دارچین دارای خواص زیادی برای سلامت کلی بدن است که شما می توانید از دمنوش دارچین به طور روزانه مصرف کرده و از غلظت خون، جلوگیری کنید. دارچین به طور گسترده در دسترس بوده و حاوی کومارین است.

این ماده، یک ماده شیمیایی است که به صورت ضد انعقاد قوی عمل می کند. زمانی که دمنوش دارچین مصرف می کنید، کومارین موجود در آن، باعث کاهش پرفشاری خون شده و همچنین ممکن است التهاب ناشی از آرتروز و دیگر بیماری های التهابی را از بین ببرد.

خواص دارچین برای قلب

دارچین، به گردش خون بهتر کمک می کند. گردش خون خوب، باعث گسترش اکسیژن به سلول های بدن می شود و فعالیت های متابولیک را بالا می برد. شما با استفاده از دارچین می توانید خطر ابتلا به حملات قلبی را به میزان زیادی کاهش دهید.

خواص دارچین برای بواسیر

خواص دارچین برای قلب

خواص دارچین برای کلیه

این ادویه از بدن در برابر ابتلا به بیماری های کلیوی محافظت می کند.

خواص دارچین برای میگرن

دارچین یک ادویه ی معجزه گر است که می تواند به طور موثر برای درمان میگرن استفاده شود؛ یک قاشق غذا خوری پودر دارچین را در مقداری آب بریزید تا خمیری به دست آید، این خمیر را بر روی پیشانی و گیجگاه خود بمالید و دراز بکشید و بگذارید 30 دقیقه بماند سپس با آب گرم خوب بشویید.

خواص دارچین برای سر درد

استفاده از عرق دارچین از سریع ترین راه درمان سردرد می باشد.برای استفاده از عرق دارچین می توانید این عرق را با آب و یا بدون آب مصرف کنید. برای طعم دادن به این عرق می توانید از نبات استفاده کنید. بعد از مصرف سردرد به مرور بهتر خواهد شد.

همچنین می توان برای درمان سردرد با دارچین از دم کرده چوب دارچین استفاده کرد. برای اینکار کافیست که دو عدد چوب دارچین را در یک لیوان آب جوش قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. اگر دوست داشتید به آن می توانید از نبات و کمی عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید.

خواص دارچین برای کودکان

اگر کودک تان در حفظ کردن دروس مدرسه با مشکل مواجه است، با افزودن دارچین به چای، قهوه و رژیم غذایی اش می توانید به بهبود توانایی یادگیری اش کمک کنید.

خواص دارچین برای قد

از جمله خواص دارچین در طب سنتی، افزایش قد کودکان است. از گیاه دارچین در خانه به راحتی دمنوشی تهیه و آن را مصرف کنید. برای استفاده از این روش به چند تکه چوب دارچین نیاز داریم که بایستی آن را در قوری بریزید و به آن یک الی دو لیوان آب جوش اضافه کنید. قوری را روی حرارت بخار کتری قرار دهید تا برای مدت زمان پنج الی ده دقیقه باقی بماند و به خوبی دم بکشد.

پس از گذشت این مدت زمان آن را از روی حرارت برداشته و در فنجان بریزید و نوش جان کنید. برای طعم گرفتن آن می توانید در صورت دلخواه کمی عسل نیز به آن اضافه کنید. از این دمنوش برای مدت چند وقت، روزانه یک فنجان میل کنید تا شاهد نتایج ایده آل شوید.

خواص دارچین برای تیروئید

چند نوع ادویه وجود دارد که افراد مبتلا به اختلالات غده تیروئید به ویژه افرادی که مبتلا به بیماری خود ایمنی تیروئیدیت هاشیموتو هستند، می توانند با خیال راحت مصرف کنند. به نظر می رسد ادویه هایی مانند دارچین، زردچوبه، رزماری، شیرین بیان و زنجبیل به دلایل مختلفی بر روی میزان هورمون تیروئید اثر بگذارند. همچنین ترکیب عسل ، زنجبیل ، دارچین ، هل و زعفران را به اندازه مساوی بسایید و به شکل قرص در بیاورید (حب) و روزی ۳ عدد میل نمایید.

خواص دارچین برای تکرر ادرار

برای تهیه این معجون خانگی، دو قاشق غذاخوری عسل به همراه یک قاشق چای خوری پودر دارچین را در مقداری آب ولرم حل کنید و آن را بنوشید؛ این روش باعث می شود که میکروب های مثانه از بین برود؛ مصرف پودر دارچین علاوه بر حفظ سلامت کلیه ها التهاب، سوزش و تکرر ادرار را کاهش می دهد.

خواص دارچین برای افسردگی

دارچین بهترین درمان برای افسردگی های زمستانه است، همچنین مطالعاتی نشان داد که بوی دارچین می تواند تحریک پذیری و اضطراب را نیز کاهش دهد.

خواص دارچین برای بود بد دهان

دارچین یک عنصر محبوب در آدامس و دهانشویه ها است. خواص ضدالتهابی دارچین می تواند از دندان ها و لثه در برابر صدمه و آسیب محافظت کند و همچنین تنفس و بوی بد دهان را نیز از بین می برد.

خواص دارچین برای سرماخوردگی

یکی از مزایای دارچین، توانایی بی نظیر آن در جلوگیری از عفونت مخمر مداوم در برابر دارو است. به دلیل خواص ضدباکتری، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد عفونی کننده اش، در درمان عفونت های داخلی و خارجی مفید است .همه ی این خاصیت ها به خاطر روغن مخصوصی است که در دارچین وجود دارد. این روغن از بروز اثرات نامطلوب در سیستم گوارش، پوست و همچنین ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می کند.

خواص دارچین برای سرفه

از جمله خواص چوب دارچین در طب چینی این است که بعنوان یک درمان طبیعی برای سرفه و سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد. یک تکه چوب دارچین را به آب جوش اضافه نمایید و اجازه دهید در حدود 2 دقیقه به جوش آید، سپس چوب دارچین را از آن خارج کنید و آن را مانند چای های دیگر بنوشید و لذت ببرید.
شما می توانید این چای را دو بار در روز مصرف کنید.

خواص دارچین برای گلو درد

دارچین حاوی خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی است. ترکیب آن با عسل که یک ماده ی ضدعفونی کننده ی قوی و طبیعی است کمک زیادی به تسکین و درمان گلودرد می کند.شیر را داغ کنید و داخل یک لیوان بریزید. سپس دارچین را داخل آن بیاندازید و عسل را اضافه کنید. به همین راحتی یک نوشیدنی دارچینی معجزه گر خواهید داشت که گلویتان را تسکین می دهد.

خواص دارچین برای سرماخوردگی

خواص دارچین برای گلو درد

خواص دارچین برای سینوزیت

اگر می خواهید سردرد سرماخوردگی و یا سردرد های سینوزیتی را درمان کنید و تمایل به خوردن دارچین را ندارید، می توانید خمیر دارچین تهیه کنید و آن را بر روی پیشانی و شقیقه خود بمالید. برای این کار ابتدا چند قاشق غذاخوری پودر دارچین را با مقداری آب ترکیب کنید. زمانی که این ترکیب خمیر شکل شد می توانید آن را روی پیشانی و شقیقه خود بمالید.

خواص دارچین برای سرطان

تحقیقات نشان داده است که دارچین می تواند رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد. وقتی که دارچین را به طور منظم در رژیم غذایی خود بگنجانید، می تواند از سرطان جلوگیری کند و رشد سلول های لنفوم و لوسمی را نیز کاهش دهد.

خواص دارچین برای روماتیسم

آرتروز و روماتیسم باعث درد و تورم در مفاصل می شود و دارچین به کاهش این علائم و درمان این بیماری ها کمک می کند. در یک فنجان آب گرم دو قاشق چای خوری عسل و یک قاشق چای خوری پودر دارچین را اضافه کنید و دو بار در روز بنوشید تا درد روماتیسم و آرتروز کاهش یابد.

خواص دارچین برای زانو درد

شیر و زنجبیل و دارچین را با هم می جوشانیم ( ۱ دقیقه ) سپس کمی که سرد شد با عسل مخلوط کرده میل کنید. اگر افرادی که از درد زانو و ورم مفاصل رنج می برند از این معجون به طور منظم استفاده کنند، می توانند اثرات تسکین درد در زانوی خود را مشاهده کنند.

مضرات دارچین

  • مصرف زیاد دارچین باعث افزایش ضربان قلب می شود و به همین دلیل برای کسانی که مشکلات قلبی دارند خطرناک است.
  • مصرف دارچین می تواند باعث افزایش حرارت بدن شود و واکنش هایی همچون ترک خوردن لب، تاول دهان و دور چشم و جوش زدن شود.
  • کاسیا یا همان دارچین معمولی، منبع قابل توجهی از کومارین است. مطالعات زیادی نشان داده اند که خوردن زیاد کومارین می تواند کبد را سمی کرده و به آن آسیب بزند.
  • بعضی به دارچین حساسیت دارند و این ممکن است به یکباره پیش بیاید. عوارض آلرژی همچون آبریزش بینی، چشمان مرطوب، درد معده و جوش صورت و دست می باشد.
  • تنگی نفس هم یکی دیگر از عوارض آلرژیک دارچین است، اما این عوارض چندان شدید نمی باشد.
  • دارچین کاسیا خاصیت رقیق کننده خون را دارد و از آن برای جلوگیری از لخته شدن خون استفاده می کنند. به همین دلیل افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند نباید دارچین بخورند.
  • مصرف زیاد دارچین سیلان باعث پایین آمدن قند خون و احساس سرگیجه می شود.
  • پوست شما بعد از دست زدن به فلفل یا چیلی چه حالتی خواهد داشت؟ آیا پوست شما نخواهد سوخت؟ روغن دارچین خالص هم همین حالت را ایجاد می کند.
  • بعضی از افراد با مصرف زیاد دارچین دچار زخم های دهانی می شوند.

موارد منع مصرف دارچین

  • دارچین برای زنان حامله خوب نیست. دارچین می تواند باعث درد زایمان زودهنگام و باز شدن دریچه رحم شود. دارچین دوای خوبی برای دل درد و باد معده است، اما اگر این عوارض با حاملگی همراه باشد باید از مصرف دارچین خودداری کرد.
  • مصرف دوزهای بالای دارچین توسط افرادی که از نارسایی کبد رنج می برند خطرناک است.
  • میزان مصرف دارچین بیماران دیابتی باید توسط پزشک مشخص شود. مبتلایان به سرطان - به خصوص سرطان سینه - باید از مصرف دارچین بپرهیزند.
  • افرادی که آنتی بیوتیک، داروهای دیابت، رقیق کننده خون، داروهای قلب و ... مصرف می کنند باید پیش از مصرف دارچین با پزشک مشورت کنند.
  • دارچین مانند آنتی بیوتیک عمل می کند. به همین دلیل اگر آنتی بیوتیک مصرف می کنید، خوردن دارچین می تواند تعارض ایجاد کند، زیرا دوز آن ۲ برابر می شود و به همین دلیل مصرف دارچین توصیه نمی شود.
  • افرادی که یائسه هستند توصیه می شود که از مصرف دارچین خودداری کنند.
نحوه مصرف دارچین

موارد منع مصرف دارچین

نحوه مصرف دارچین

از جمله روش های مصرف دارچین به طور معمول این است که به صورت دم کرده همراه با چای مصرف می شود و در ساختن بسیاری از داروهای گیاهی کاربردهای مهمی دارد. دارچین در بیشتر کشورها به عنوان ادویه، چاشنی غذا و شیرینی ها مصرف می شود.

بعضی از محققان مصرف روزانه ۲ تا ۴ گرم پودر این ادویه خوشبو را توصیه می نمایند و بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین ۱ تا ۶ گرم آن باشد، با اینحال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه آن می تواند مسموم کننده باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید