زنجبیل تغذیه بسیار عالی به شمار می رود که حاوی مقدار زیادی پروتئین ، کلسیم ، آهن ،  اسید فولیک ، کربوهیدرات ، قند ، فیبرهای محلول و نامحلول ، سدیم ، مواد معدنی و ویتامین‌ها ، اسیدهای چرب و آمینو اسیدها است . همه اینها سبب شده تا زنجبیل به یک منبع عالی برای عناصر غذایی تبدیل گردد . از زمان های قدیم در طب سنتی و در آشپزی ایران از زنجبیل برای پخت انواع غذا و شیرینی استفاده می‌شد . عطر و طعم تند زنجبیل سبب شده تا این غذا در مناطق گرم و مرطوب از جمله هند ، چین و آفریقای شمالی و مکزیک یافت شود . این غده های زیر زمینی از زیر خاک خارج می شوند و ریشه های آن ها جدا شده و به فروش می رسند . در طب سنتی هند نام زنجبیل به عنوان داروی جهانی نام برده شده است. زنجبیل دارای خواص زیادی برای سلامتی مردان و خانم هاست . در ادامه قصد داریم تا با برخی از خواص زنجفیل آشنا شویم .

خواص زنجفیل

1.      از جمله خواص زنجفیل ضد التهاب بودن این ماده غذایی است که سبب می‌شود که به پوست آسیب دیده و پوستی که دارای التهاب است ، کمک کند . همزمان این ماده گردش خون را بهبود می بخشد .

2.      خواص زنجفیل برای کلیه ها بسیار زیاد است به قدری که استفاده منظم از چای زنجبیل می تواند دردهای شدید سنگ کلیه را کاهش دهد و بدون اینکه نیاز به عمل جراحی داشته باشید ، موجب دفع سنگ کلیه می گردد .

3.      همانطور که عنوان کردیم ، زنجفیل سرشار از آنتی اکسیدان های متفاوت است که همین موضوع سبب شده در پایین آمدن سطح تری‌گلیسیرید خون و در نتیجه درمان کبد چرب موثر باشد . خاصیت ضدالتهابی زنجبیل سبب پایین آمدن التهاب و رشد سلول های سرطانی به ویژه سرطان کبد می گردد .

خواص زنجفیل

خواص زنجفیل

4.      منگنز و منیزیم از جمله مواردی هستند که در زنجبیل یافت می شود . این دو ماده می تواند از افزایش قند خون در بدن جلوگیری کرده و باعث کاهش خطر بروز بیماری ‌های دیابتی شوند .

5.      از آنجا که زنجبیل دارای خواص ضد درد و ضد التهاب است لذا به ورزشکارانی که دچار دردهای عضلانی پس از انجام تبدیل تمرینات شدید هستند ، کمک کننده است . استفاده منظم از مکمل زنجبیل و همچنین چای گرم زنجبیل می‌تواند به کم شدن التهاب و آسیب های بد عضلانی در افرادی که بدنسازی کار می کنند ، تاثیر گذار باشد .

6.      ضد تهوع بودن از دیگر فواید زنجفیل است . هر نوع حالت تهوعی که داشته باشید زنجبیل چاره کار شماست . بر اساس تحقیقات ثابت شده است که ریشه زنجبیل هم شدت و هم دفعات بالا آوردن را کاهش می دهد و یک ضد تهوع طبیعی است .

7.      سرطان یک بیماری جدی و کشنده است که در اثر رشد کنترل شده سلول های غیر طبیعی رخ می‌دهد . بر اساس تحقیقات عصاره زنجبیل ، درمان جایگزین برای برخی از سرطان ها نام گرفته است . در مطالعه ای که برروی ۳۰ نفر صورت گرفت ، دو گرم از عصاره زنجبیل در روز توانست به طور چشمگیری مولکول های پیش التهابی را در روده بزرگ کاهش دهد . همچنین شواهد محدودی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف زنجبیل در کاهش سرطان پانکراس سرطان سینه و سرطان تخمدان تاثیر گذار است .

8.      از آنجا که زنجبیل خواص گرم دارد لذا به کاهش وزن کمک می کند . خواص زنجفیل برای لاغری به قدری زیاد است که استفاده منظم از آن می تواند وزن اضافی شما را به حد به کمترین مقدار خود برساند . زنجبیل سیری را ترویج می دهد و این به این معنی است که شما در روز نیاز به کالری کمتری خواهید داشت .

9.      گیاه زنجفیل خواص بسیاری دارد و به قدری که در کنار خواصی که به بدن شما ارائه می دهد ، به جذب مواد مغذی توسط بدن کمک می کند  . هنگامی که شما در حال تلاش برای کاهش وزن هستید ، مصرف مواد مغذی بسیار مهم است لذا در این جا مصرف زنجفیل تاثیرگذار است .

زنجفیل تازه

زنجفیل تازه

10.   اگر مبتلا به آسم هستید احتمالاً برای پیدا کردن چیزی که بتواند راه‌های تنفسی انسان را باز کند از راه‌های متفاوتی استفاده کرده اید اما یکی از روش های جامع و طبیعی برای باز کردن التهاب راه‌های تنفسی زنجفیل است .

11.   خواص زنجفیل برای قلب به گونه ای است که به شما انرژی بیشتری می دهد و در این حالت به کمک می کند تا گردش خون شما بهبود یابد . همین خاصیت سبب می شود تا قلب شما بتواند سال ها به خوبی و بدون مشکلی کار کند.

12.   اگر بیماری های حرکتی دارید باید بدانید خواص زنجبیل به گونه ای است که یک درمان طبیعی برای بیماری های سفری به شمار می‌رود چرا که به رفع حالت تهوع کمک شایانی می‌کند . قدرتمندترین حالت این درمان زمانی است که به عنوان یک مانع در مقابل بیماری حرکت به ویژه در سفرهای آبی استفاده گردد .

13.   خواص زنجفیل برای مو نیز وجود دارد زنجبیل معمولاً به خاطر ترکیب فعال روغن های فرار و آنتی اکسیدانی که دارد سبب می شود تا گردش خون در سر بهبود بخشیده و رشد بیشتر آن اتفاق بیافتد .

14.   از زنجفیل می توان به عنوان ماده ای برای کاهش شوره سر نیز بهره گرفت .

15.   پژوهش های متفاوت بر روی حیوانات نشان داده است که زنجفیل روال کاهش زوال عقلی را کاهش می دهد و تاثیر بسیار بالایی بر روی آلزایمر دارد . در زنان مسن تر آزمایش ها نشان داده است که قدرت حافظه و زمان واکنش آنها در کنار مصرف زنجبیل افزایش پیدا کرده است .

16.   روغن معطری که از زنجبیل گرفته می شود ، در کاهش سلولیت و علائم رگ های واریسی تاثیر گذار است . با این وجود در صورتی که پوست حساسی دارید باید آن را در ترکیب با دیگر روغن های دیگر از جمله رزماری استفاده کنید .

زنجفیل و خواص بی نظیر آن

زنجفیل و خواص بی نظیر آن

17.   خواص دارویی که در زنجبیل وجود دارد سبب می‌شود تا التهاب ناشی از بیماری های استخوانی به مانند پوکی استخوان کنترل شود . براساس نتایج تحقیقاتی که بر روی زنجبیل صورت گرفته است ، نشان داده شده که سطح انرژی افراد مبتلا به بیماری‌های پوکی استخوان افزایش پیدا می‌کند . لذا با مصرف نوشیدنی نظیر زنجبیل همزمان باعث آرامش شما می گردد . زنجبیل به بهبود انعطاف پذیری بدن و همچنین خلق و خو کمک می کند . مدت زمانی که زنجبیل نیاز دارد تا این تاثیر را بر روی بدن شما بگذارد،  به سطح شدت بیماری های استخوانی بازمی گردد .

18.   مسمومیت غذایی می‌تواند به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد سمی یا به دلیل خوردن غذاهای آلوده و مانده باشد . چنانچه مسمومیت به موقع درمان نگردد ، می تواند پیامدهای خطرناکی داشته باشد . روغن زنجبیل به عنوان یکی از درمان های خانگی به شمار می رود که می تواند مسمومیت ناشی از غذای آلوده را از بین ببرد .

19.   مالیدن آب زنجبیل تازه به سوختگی ها از طریق بازیابی پوست به طور طبیعی می‌تواند به کاهش سوزش و تامین زخم های سفر کمک کند . همچنین برای از بین بردن جای سوختگی می توانید به دو تا سه بار به مدت ۶ تا ۱۲ هفته تکرار زنجبیل تازه را بر روی پوستتان بمالید .

20.   دیابت نوع ۲ به دلیل سبک زندگی و عادت غذایی ناسالم به وجود می‌آید . انتخاب زنجفیل و گنجاندن آن در رژیم غذایی می تواند تاثیرات آنتی اکسیدانی مثبت بر روی دیابت نوع دو داشته باشد .

چای زنجفیل

چای زنجفیل

عوارض مصرف زنجفیل

در کنار تمام خاصیتی که زنجبیل داراست ، عوارض مصرف زنجفیل در بعضی افراد نیز دیده می شود چرا که بدن آنها با زنجبیل سازگار نیست و ممکن است پس از مصرف آن دچار ناراحتی معده ، رفلاکس معده و یا حتی اسهال گردند . در برخی افراد مصرف زنجبیل موجب افزایش میزان آلرژی می گردد لذا این افراد باید مصرف این ماده غذایی را کاهش دهند . از جمله دیگر مضرات زنجفیل می توان به استفاده زیاد از آن اشاره کرد چرا که در برخی مواقع ممکن است استفاده زیاد از این ماده سبب بروز اختلال در سیستم عصبی مرکزی شود . کودکان زیر ۲ سال باید از مصرف زنجبیل خودداری کنند و زنان در دوران بارداری و شیردهی باید با پزشک خود در خصوص استفاده زنجفیل مشورت داشته باشند . در برخی از موارد استفاده زنجبیل به صورت موضعی سبب ایجاد حساسیت و تحریک پوستی می گردد لذا قبل از استفاده بر روی بخش‌های کوچکی از بدن آن را تست کرده و سپس به طور مطمئن از آن استفاده کنید .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید