آنفولانزا یک بیماری حاد تنفسی است که می‌تواند سبب بستری شدن و حتی مرگ گردد . این بیماری با تب ، سردرد ، درد عضلانی ، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه ظاهر شده و معمولاً سرفه شدید برای مدت طولانی در بیمار ها ادامه پیدا می‌کند . حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد از مرگ و میرهای مرتبط با آنفولانزا مربوط به افراد بالای ۶۵ سال می باشد و امروز واکسیناسیون به ویژه واکسن آنفولانزا برای مقابله با بیماری های عفونی ضروری شده است . واکسن ‌ها میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های عفونی را در سطح جهان به اندازه کافی کاهش می دهند . سازمان بهداشت جهانی تخمین زده ۸۰ درصد بیماری های عفونی در جهان مربوط به بیماری‌هایی است که منجر به مرگ بیش از ۲۰ میلیون نفر در جهان شه ادند .

واکسن آنفولانزا چگونه عمل می کند ؟

واکسن ها در نسل های مختلفی تولید می شوند . واکسن های نسل اول از میکرو ارگانیسم های زنده و ضعیف شده تهیه می شوند . در تهیه نسل دوم واکسن ها  از قطعات خرد شده ویروس استفاده می گردد . واکسن آنفلوانزا تنها واکسنب ایت که تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را داراست  که در تهیه اش با استفاده از ویروس تنها آنتی ژن های سطحی ویروس تولید و در واکسن مورد استفاده قرار می گیرد که در نهایت می تواند منجر به کاهش بروز عوارض ناخواسته بیماری گردد . وظیفه واکسن ها جلوگیری از رشد باکتری ها و میکروب ها می باشد . واکسن ها همان اندازه که مفید هستند به همان اندازه می‌توانند مضر باشند و عوارض ناشی از واکسن آنفولانزا توسط همین ماده نیز ایجاد می‌شود . در فصل سرما واکسن‌انفولانزا به برخی از افراد تجویز می شود و در این شرایط افراد در گروه‌های حساس که از لحاظ ایمنی بدن ضعیف هستند باید از این نوع سیستم واکسیناسیون استفاده کنند .

تزریق واکسن آنفولانزا

تزریق واکسن آنفولانزا

واکسن آنفولانزا به صورت سالانه تهیه و تولید می‌شود . به عنوان مثال در سال جاری این واکسن‌ها در مقابل ویروس های آنفولانزا میشیگان و هنگ‌کنگ مقاومت می کنند و این در حالی است که سال گذشته از سوژه های آنفولانزا مقاومت می‌کردند . بنابراین ذخیره کردن واکسن از امسال تا سال دیگر ارزشی ندارد و مصرف آن برای پیشگیری بیماری در انسان ها موثر نخواهد بود . بیشترین زمان ابتلا به آنفولانزا ماه های مهر تا اسفند است و ۲ تا ۳ هفته پس از تزریق واکسن آنفولانزا ، این واکسن عمل می کند و در مقابل ویروس ها محافظت ایجاد می‌کند . بنابراین دقیقاً یا بعد از واکسیناسیون احتمال درگیری با عوارض بیماری زا وجود دارد .

بیماری آنفولانزا

بیماری آنفولانزا

واکسن های آنفولانزا به گونه ای طراحی شده اند که در مراحل بارداری نیز قابل استفاده هستند . اطلاعات عمده ای در خصوص بی خطری این دارو در سه ماهه دوم و سوم نسبت به سه ماهه اول بارداری وجود دارد . واکسن آنفولانزا در دوران شیردهی نیز تجویز می گردد . از جمله محاسن واکسن آنفولانزا کاهش عوارض بیماری های آنفولانزا می باشد و شما می توانید با استفاده از آن یک زمستان هیجان انگیز و بی بیماری را پشت سر بگذارید .

تجویز واکسن برای چه کسانی ضروری است ؟

افرادی که دارای بیماری‌های دیالیزی شامل سیروز و پیوند کبد ، بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار دارد و کارمندان بهداشتی حتماً باید واکسن آنفولانزا را استفاده کنند . همچنین سایر افراد به ویژه افراد بالای ۶۵ سال و کودکان بین ۳ تا 10 سال بهتر است از واکسن آنفولانزا بهره بگیرند . افرادی که بیماری هایی نظیر پرفشاری خون ، دیابت ، مشکلات ریوی کبدی ، نارسایی کلیوی و کم خونی دارد و همه کسانی که به نوعی با داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی سر و کار دارند ، بهتر است این واکسن را استفاده نمایند .

واکسن آنفولانزا

واکسن آنفولانزا

تزریق این واکسن در اطفال و افرادی که نقص ایمنی دارند و یا افراد مسلح به بیماری‌های زمینه‌ای مانند آسم یا سرطان را دارا می باشد می‌تواند موجب افزایش ایمنی بدن در برابر سرماخوردگی گردد . البته تزریق واکسن آنفولانزا در کسانی که سابقه واکنش آلرژیک به مواد موجود در واکسن به مانند تخم مرغ ، فرمالدهید، جنتامایسین دارند ، کسانی که در زمان مراجعه برای تزریق واکسن تب عفونتی حاد داشته اند ، کسانی که سابقه ابتلا به نشانگان گیلن باره داشتند و شیرخواران زیر سه ماه ممنوع می باشد .

عوارض واکسن آنفولانزا

علاوه بر محاسن واکسن آنفولانزا این واکسن عوارضی‌ دارد . با توجه به اینکه ویروس ها همواره در حال تغییر می باشند اطمینانی وجود ندارد که شما در برابر ویروس جدید واکسینه شده باشید . بارها در طی سال‌های اخیر گفته شده آنفولانزا بیماری خطرناک است که منجر به مرگ می گردد . به همین دلیل طی این سال‌ها انواع و اقسام مختلف واکسن آنفولانزا در داروخانه ها دیده می شود و افراد زیادی وجود دارند که نسبت به زدن واکسن اقدام می‌کنند . آمارها نشان داده است که بسیاری از والدین هر سال برای واکسینه کردن فرزند خود اقدام می‌کنند تا بچه‌ها بیمار نشوند .

آنفولانزا در کودکان

آنفولانزا در کودکان

دقت کنید که از جمله عوارض واکسن آنفولانزا می توان به وجود آلومینیوم و جیوه در واکسن اشاره کرد که به هنگام ورود این فلزات در بدن ، سیستم ایمنی سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و دستخوش تغییرات ناگواری می گردد . در برخی از موارد هم این واکسن‌ها خود عامل ابتلا به بیماری آنفولانزا می باشند . وجود سرب در واکسن از از دیگر عوارض واکسن آنفولانزا به شمار می‌رود چرا که سرب و به طور کلی فلزات سنگین از بدن دفع نمی شوند و با تجمع در بدن عوارض خطرناکی دارند که از جمله می‌توان به ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و هجوم انواع باکتری ها اشاره کرد .

مراقبت های بعد از تزریق واکسن آنفولانزا باید بسیار جدی گرفته شود چرا که عوارض و معایب واکسن آنفولانزا گاهی پس از تزریق این واکسن به وجود می‌آید که از جمله آنها می‌توان به واکنش پوست در محل تزریق ، سردرد ، سرگیجه یا غش اشاره کرد . البته در برخی از افراد آلرژی پس از واکسیناسیون به وجود می‌آید که باید به این موضوع دقت فراوانی شود . پس از تزریق واکسن آنفولانزا حتماً استراحت کنید و در صورت مشاهده عوارض جدی آنفولانزا به پزشک مراجعه نمایید .

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید