خواص طالبی ، این میوه ی تابستانی خوشمزه، بسیار زیاد است. خصوصا زنان در دوران بارداری می توانند این میوه ی آبدار و خوش طعم را به عنوان یک واحد میوه در روز استفاده کنند و از خواص طالبی در بارداری بهره مند شوند. تانما در این مطلب علاوه بر شرایط مصرف طالبی در بارداری، به بیان تأثیر مصرف طالبی بر جنین نیز پرداخته است؛

فواید مصرف طالبی در بارداری

تکامل رشد نوزاد

ویتامین آ برای رشد جنین و عملکرد درست بدن و توانایی نوزاد بسیار مهم و حیاتی است. ویتامین آ رشد قلب، شش ها، کلیه، چشم ها و استخوان ها را پشتیبانی می کند. طالبی حاوی مقدار مناسبی ویتامین آ است. طالبی غنی از فولیک اسید است. فولیک اسید از نقص لوله عصبی جلوگیری می کند.

تشکیل استخوان ها و دندان های سالم

مقدار کلسیم موجود در طالبی به تشکیل ساختار استخوانی و دندانی سالم در بدن جنین کمک می کند. کلسیم برای مادر و جنین در بارداری حیاتی است.

جلوگیری از کم خونی در بارداری

آهن موجود در طالبی به تولید هموگلوبین کمک می کند. مقدار کافی سلول های قرمز خونی از کم خونی در بارداری جلوگیری می کند. همچنین جریان خون حاوی اکسیژن کافی از طریق رحم به جنین می رسد.

مضرات مصرف طالبی در بارداری

فواید مصرف طالبی در بارداری

فسفر طالبی و انقباض ماهیچه ها

فسفر برای انقباض ماهیچه های فعال در طول زایمان لازم هستند. فسفر همچنین به لخته شدن خون، عملکرد کلیه، ترمیم بافت و عملکرد قلب کمک می کند.

خواص ضد انعقاد

طالبی حاوی ترکیبات ضد انعقاد است که خون را رقیق می کند و از تشکیل لخته خون جلوگیری می کند. لخته خون احتمال انسداد رگ های خونی، مشکل کلیه و سکته قلبی را در مادر افزایش می دهد. طالبی به مقدار زیاد ضد انعقاد دارد.

مقابله با عفونت های رایج

ویتامین ث به مقابله با عفونت های کوچک مانند سرفه، سرما خوردگی و آنفولانزا در بارداری کمک می کند. این ویتامین همچنین برای سیستم ایمنی سالم جنین در حال رشد ضروری است. نوشیدن آب طالبی ویتامین ث بدن را جایگزین می کند. همچنین کاروتن موجود در طالبی به قوی شدن سیستم ایمنی بدن مادر و جنین برای مقابله با بیماری های خطرناک مانند سرطان کمک می کند.

درمان یبوست

آب زیاد موجود در طالبی از کم آب شدن بدن جلوگیری می کند. خواص سرد کنندگی آن گرمای تولیدی در بدن را کنترل کرده و یبوست را که مشکلی اساسی در بارداری است را درمان می کند.

موادر منع مصرف طالبی در بارداری

فواید مصرف طالبی در بارداری

ویتامین ب یک

تیامین یا ویتامین ب یک به تشکیل سیستم عصبی مرکزی سالم در جنین کمک می کند و با بیماری ها مبارزه می کند. این ویتامین همچنین حالت تهوع را در طول سه ماهه اول بارداری کنترل می کند. همچنین کیفیت شیر مادر را بعد از زایمان افزایش می دهد.

پتاسیم و تنظیم فشار خون

پتاسیم در طالبی فشار خون را در مراحل مختلف بارداری تنظیم می کند.

جلوگیری از افزایش وزن

اضافه وزن در بارداری احتمال سقط جنین ، زایمان زودرس و فشار خون بالا را زیاد می کند. کالری طالبی قابل چشم پوشی است بنابراین جایگزینی مناسب برای غذاهای چرب است. این ماده غذایی خالی از چربی و کلسترول است.

کمک به هضم غذا

طالبی به هضم غذا کمک می کند. طالبی از سوزش معده ، اسیدیته، تشکیل گاز یا سایر مشکلات گوارشی جلوگیری می کند.

روش مصرف طالبی در بارداری

فواید مصرف طالبی در بارداری

مضرات مصرف طالبی در بارداری

چنانچه در طالبی از آفت کش استفاده نشده باشد، عوارض یا آلرژی به همراه ندارد.اما تنها دلیل ممانعت از مصرف طالبی در بارداری، وجود باکتری لیستریا روی میوه است. در سال 2011، ایالات متحده با شیوع وحشتناک لیستریا مواجه شد.

بررسی های به عمل آمده نشان داد منبع عفونت میوه طالبی بوده است. احتمال دارد باکتری ها هنگام برش وارد میوه شوند و عفونت به مادر باردار سرایت کند. در صورت بروز عفونت لیستریا می تواند عامل مرده زایی، زایمان زودرس و سقط جنین باشد.

میزان مصرف طالبی در بارداری

طالبی در فصول گرم وجود دارد و علاوه بر مزه خوبی که دارد خواص زیادی نیز دارد. مطالعات نشان می دهد خانم های باردار باید روزی دو فنجان میوه بخورند.

روش مصرف طالبی برای زن باردار

  • میوه باید قبل از مصرف خوب شسته شود. این امر به از بین بردن بیماری های ناشی از مواد غذایی مانند لیستریوز و توکسوپلاسموز کمک می کند.
  • قبل از بریدن میوه، آن را به خوبی پوست بکنید. همچنین پس از دست زدن به طالبی، دست های خود را به خوبی بشویید.
  • پس از برش دادن، فوراً میوه را بخورید و از نگهداری میوه پوست کنده در یخچال به مدت طولانی خودداری کنید.
  • طالبی را می توان به عنوان میوه و یا در سالادها ، پودینگ ها و شیرهای شیرین استفاده کرد.
میزان مصرف طالبی در بارداری

روش مصرف طالبی در بارداری

موارد منع مصرف طالبی در بارداری

  • خوردن طالبی در بارداری مجاز است و مشکلی ایجاد نمی کند. اما اگر پزشک خوردن طالبی را ممنوع کرد تعجب نکنید زیرا احتمال وجود باکتری لیستریا بیرون آن وجود دارد. اما در صورت پوست کردن آن مشکلی ایجاد نمی شود.
  • در برخی افراد مصرف زیاد طالبی باعث اسهال یا نفخ می شود. برای پیشگیری از هر مشکل احتمالی بهتر است درمصرف آن زیاده روی نشود.
  • دیابتی ها باید مراقب مصرف آن باشند و زیاده روی نکنند، زیرا این میوه حاوی قند طبیعی می باشد. کسانی هم که از ورم معده رنج می برند باید از خوردن طالبی صرف نظر کنند و یا اینکه بسیار کم از آن بخورند.



آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید