بارداری از تجربیات لذت بخش هر زنی در طول دوران زندگیش به شمار می رود که در این اتفاق، پوست بیشتر از دیگر اجزا درگیر می شود. در ادامه به بررسی عوارض پوستی بارداری می پردازیم که ممکن است هر کدام از این اتفاق ها برای یک خانم باردار نیفتد اما دانستن آن ها برای افرادی که می خواهند بارداری را تجربه کنند، مناسب و لازم است.

عوارض پوستی بارداری

عوارض پوستی بارداری

عوارض پوستی بارداری و نحوه پیشگیری از آن

یکی از عوارض پوستی در بارداری ماسک بارداریست! در بارداری ممکن است تغییراتی در رنگ پوست صورت اتفاق بیفتد که این اتفاق معمولا در سه ماهه اول بارداری شایع بوده و به ماسک بارداری معروف است. در ماسک بارداری که با نام ملاسما یا کلواسما شناخته می شود، تغییر رنگ به صورت لکه های پوستی بروز پیدا می کند. از جمله علل این عارضه، ترشح هورمون های ویژه ر دوران بارداری بوده که سبب تحریک ملانین پوست می شود. این تغییرات رنگ در پوست، بسیار خفیف است که ممکن است حتی خود فرد هم متوجه آن نشود و در برخی از افراد به مانند حالت آفتاب سوختگیست. در بارداری نمی توان، در مقابل ترشح هورمون های بارداری ایستاد اما بهتر است که در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید و در صورتی که می خواهید از خانه خارج شوید، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید تا از لک صورت در بارداری پیشگیری کنید.

دوران بارداری

دوران بارداری

بر تحقیقاتی که در موسسه ملی بارداری آمریکا انجام شد، بیش از 90 درصد از زنان بارداری، طی 9 ماه بارداری خود، خطوط بارداری را بر روی پوست بخشی از بدن خود دیدند که از جمله عوارض معروف در دوران بارداریست. خطوط بارداری عموما به رنگ های صورتی و یا قرمز هستند که در نواحی شکم، ران ها و یا سینه ها ظاهر می گردند و به صورت افقی می باشند. در دوران بارداری، جریان خون مادر افزایش پیدا می کند که این موضوع به دلیل افزایش وزن شکم است و میزان فشار روی وریدهای قسمت تحتانی بدن افزایش می‌یابد و این به معنای افزایش احتمال ابتلا به واریس پا است. برای برطرف کردن این خطوط در دوران بارداری، هیچگونه راه حل قطعی وجود ندارد اما برخی از کرم های پوستی می تواند میزان بروز این خط ها را کاهش دهند. یکی از مطالعات در سوئد نشان داد که زنانی که در ماه های اولیه بارداری، از ویتامین E و اسید آلفاهیدروکسی بر روی پوست خود استفاده کرده بودند، از خطوط کمتری برخوردار بودند.

عوارض پوستی در بارداری

عوارض پوستی در بارداری

ناحیه سینه ها در بیشتر زنان باردار ، رنگ تغییر پیدا می کند و تیره تر می شود که پس از زایمان این تیرگی برطرف می گردد. ضمنا این تغییرات رنگی و تیره شدن ممکن است در خال ‌ها و دانه‌های گوشتی پوست هم دیده شود. نکته ای که در این خال ها قابل اهمیت دادن است، این است که در صورت تغییر اندازه، شکل و یا پیدا شدن حاشیه های نامنظم و خونریزی به متخصص پوست خود اطلاع دهید چرا که احتمال سرطانی بودن آن وجود دارد. یکی دیگر از عوارض پوستی بارداری، جوش و آکنه است. در طول بارداری هورمون ها افزایش پیدا می کند که می تواند ترشح چربی را افزایش دهد و در این حالت اختمال بروز آکنه افزایش پیدا می کند

پیشگیری از عوارض پوستی در بارداری

 اگر دوست ندارید که در دوران بارداری، جوش پیدا کنید دقت کنید که باید روزی دو بار صورت خود را با شوینده ای بدون بو بشویید. دقت کنید که بسیاری از داروهایی که به عنوان ضد جوش رایج هستند به ویژه آن هایی که در داروخانه ها و بدون نسخه به فروش می رسند، برای دوران بارداری مناسب نبوده و در مصرف آن ها باید دقت شود. لذا در مصرف هر نوع داروی ضد جوشی، ضروری است که بروشور و نکات احتیاط دارو به خوبی مطالعه گردد. مراجعه به یک متخصص پوستی می تواند بسیار به شما کمک کند که در دوران حاملگی دچار جوش در بدن و یا صورت خود نشوید. از دیگر مشکلات پوستی در بارداری می توان به واریس اشاره کرد که به رنگ های آبی و یا سبز تیره هستند که ظاهری زشت به پاها می دهند. بیماری واریس ژنتیکی است اما با برخی کارها می توان از آن جلوگیری کرد. به طور مصال از ایستادن و یا نشستن در حالت ثابت و در طولانی مدت، پرهیز کنید.

پیشگیری از عوارض پوستی در بارداری

پیشگیری از عوارض پوستی در بارداری

 

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید