پماد بتامتازون از داروهایی می باشد که با سرکوب کردن سیستم ایمنی بیمار می‌تواند برای درمان بخشی از مشکلات پوستی نظیر اگزما مورد استفاده قرار بگیرد . در صورتی که این دارو به مدت طولانی استفاده نشود ، عارضه جدی به دنبال نخواهد داشت . این دارو به عنوان موضعی کرم ، پماد ، لوسیون یا ژل برای درمان خارش تجویز می گردد .

بتامتازون چگونه مصرف می شود ؟

بتامتازون فسفات سدیم است که گاهی اوقات به عنوان یک تزریق عضلانی برای خارش در بیماری های متفاوت تجویز می شود . فواید بتامتازون برای درمان خارش ، قرمزی ، خشکی ، پوست پوست شدن ، التهاب و ناراحتی پوست است و گاهی برای کاربردهای دیگر نیز تجویز می‌شود . یکی از بیماری هایی که استفاده از پماد بتامتازون در آن بسیار دیده شده است ، بیماری پسوریازیس می باشد . البته برای درمان اگزمای پوستی نیز پمادبتامتازون یکی از داروهای رایج است .

بتامتازون ، درمان بیماری اگزما

بتامتازون ، درمان بیماری اگزما

به مانند دیگر داروها ، پماد بتامتازون ممکن است برای برخی از افراد عوارض و یا مضراتی را به دنبال داشته باشد از جمله عوارض بتامتازون می‌توان به افزایش وزن اشاره کرد که این موضوع به ندرت شیوع دارد و باید با پزشک در خصوص این موضوع مشورت شود . از جمله شایع‌ترین مضرات بتامتازون می توان به سوء هاضمه و ضعف عضلانی اشاره کرد و مواردی نظیر مدفوع ‌سیاه خونی ، تغییر رفتار و آکنه از جمله مواردی هستند که در کمتر افرادی دیده شده است .

اگر از انسولین و داروهای ضد خوراکی استفاده می کنید ، باید بدانید که خوردن یا تزریق بتامتازون نیاز و پاسخ انسولین و دیگر داروهای خوراکی ضد دیابت را تغییر می دهد . پماد بتامتازون می توانند اثرات داروی ضد انعقاد های خوراکی را نیز تغییر دهد . ضد تشنج ها سبب میشوند تا اثر بتامتازون کاهش پیدا کند لذا در صورتی که این نوع از داروها را مصرف می کنید حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید .

از جمله موارد منع مصرف بتامتازون می توان به اطفال و کودکان و افراد با سنین بالای ۶۰ سال اشاره کرد  .در صورت ضرورت استفاده از این دارو ،  مقدار مصرف باید بسیار کم باشد . برای خانم های باردار استعمال کرم و پماد بی خطر است و اگر قرص ها به مقدار کم مصرف شوند خطر جدی برای اطفال ندارند اما با دوزهای بالاتر باید حتماً با پزشک مشورت کنند . برای خانم های شیرده نیز استعمال کرم و پماد در این دوران بی خطر است اما اگر دارو خورده شود به داخل شیر نفوذ می کند ، لذا باید در خصوص مصرف آن با پزشک خود صحبت هایی داشته باشید .

رفع خارش با بتامتازون

رفع خارش با بتامتازون

دقت کنید که مصرف قرص‌های بتامتازون به مدت طولانی می‌تواند منجر به زخم معده ، نازک شدن پوست ، شکنندگی استخوان ها ، ضعف عضلانی و تأخیر در رشد کودکان شود . زمانی که تجویز بتامتازون برای شما صورت گرفت، باید بدانید که از نوشیدن الکل خودداری کنید ، چرا که قرص های بتامتازون خطر عوارض جانبی را بر مجموعه معده و روده مانند زخم معده زیاد میکند .

مقدار و نحوه مصرف بتامتازون بر حسب نوع التهاب و ناراحتی پوستی در افراد مختلف تفاوت دارد . معمولا بزرگسالان یک تا دو سه مرتبه در روز و کودکان نیز یک مرتبه در روز از این دارو استفاده می‌کنند . قبل از اینکه دارو را بر روی پوست و محل آسیب‌دیده قرار دهید ، این محل را به خوبی بشویید و خشک کنید . سپس یک لایه نازک از دارو را روی آن قرار داده و به آرامی مالش دهید تا جذب پوست گردد . برای این که تاثیر دو دارو را مشاهده کنید ، نیاز به ۱۲ تا ۴۸ ساعت زمان دارید . غذای حاوی سدیم کم و پتاسیم زیاد در مواردی که نوع خوراکی از داروی بتامتازون به مدت طولانی برای شما تجویز می‌شود ، باید کم تر مصرف شود .

آیا این مطلب مفید بود؟ 3
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید