پماد سوختگی تتراسایکلین برای بهبود و درمان سوختگی های خفیف تا متوسط استفاده می شود . حساسیت های پوستی از جمله عوارض پماد تتراسایکلین به شمار می‌رود . این پماد در دسته آنتی بیوتیک ها قرار می گیرد و به صورت کپسول نیز در داروخانه ها حضور دارد . جالب است بدانید که تتراسایکلین برای درمان آکنه نیز استفاده می شود همچنین با توجه به جذب آن توسط استخوان از آن به عنوان نشانگر در بررسی‌های رشد استخوان ها در بیوپسی های انسانی استفاده می گردد . 

موارد مصرف پماد تتراسایکلین

از جمله موارد مصرف تتراسایکلین می توان به درمان عفونت های ناشی از ارگانیسم های حساس اشاره کرد . در این مورد ، از کپسول تتراسایکلین استفاده می شود که در عفونت های بدون عارضه مجرای ادرار کاربرد دارد . کپسول تتراسایکلین برای درمان بیماری های تب مالت ، درمان جوش یا آکنه و اسهال خونی نیز استفاده می گردد . از فواید تتراسایکلین ۳ درصد می توان به درمان موضعی عفونت‌های چرکی سطح پوست ناشی از ارگانیسم های حساس اشاره کرد . همچنین پماد در درمان موضعی جوش ها نیز استفاده می شود . پماد چشمی تتراسایکلین در عفونت های سطحی از چشم ناشی از ارگانیسم های حساس استفاده می گردد و همچنین درمانی برای بیماری تراخم محسوب می شود . 

برای مصرف پماد تتراسایکلین باید با نحوه مصرف تتراسایکلین آشنا باشید مصرف تتراسایکلین در بالغان هر شش ساعت یک بار از راه خوراکی در کودکان بالای ۸ ساعت هر ۶ ساعت یک بار از راه خوراکی با دوز ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم و کپسول تتراسایکلین باید هر ۶ ساعت یکبار مصرف شود نیمه عمر تتراسایکلین ۶ تا ۱۲ ساعت است این دارو بدون تغییر از راه ادرار دفع می گردد ۷۵ درصد از دارو توسط خود به صورت خوراکی جذب می شود که این مقدار در حضور غذا کاهش پیدا می‌کند و دفع دارو عمدتاً کلیوی اما از راه سفر نیز گاهی دفع می گردد . 

نحوه مصرف قرص تتراسایکلین

نحوه مصرف قرص تتراسایکلین

مصرف تتراسایکلین در ۵ ماه آخر دوران بارداری یا سنین کودکی می‌تواند سبب تغییر رنگ دندان‌ها شود . در این شرایط باید به یک دندانپزشک برای حل مشکل مراجعه کنید . این دارو سبب تغییر رنگ و متخلخل شدن دندانها شده و در مقابل پوسیدگی دندان بسیار آسیب پذیر است لذا بهتر است به هنگام مصرف تتراسایکلین در زمانی که دندان درد دارید با پزشک مشورت کنید . مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها هیچگونه اثرات جانبی قابل توجهی ایجاد نمی کنند و یک روش موثر برای خلاص شدن از بروز بیماری های ناخوشایند به شمار می‌روند . برخی آنتی بیوتیک های خوب وجود دارند که همراه با مصرف آنها می توان جوش صورت را درمان کرد که از جمله آنها می‌توان به تجویز تتراسایکلین اشاره کرد . فردی که دچار اختلال عملکرد کلیه و کبد می باشد و افرادی که مستقیماً در معرض نور خورشید و اشعه های ماورای بنفش قرار دارند بهتر است که تتراسایکلین را مصرف نکنند تا عوارض تتراسایکلین را تجربه ننمایند . 

از جمله موارد منع مصرف تتراسایکلین می توان به افرادی با عیب کار کلیه و کودکان کمتر از ۱۲ سال اشاره کرد . از جمله مضرات تتراسایکلین می‌توان به سردرد شدید ، سرگیجه ، تاری دید ، تب و لرز ، تاول شدید ، جوش های قرمز پوست ، کاهش غیر طبیعی یا قطع شدن ادرار ، تغییر رنگ پوست ، تیره شدن ادرار و یا احساس ضعف ، درد شدید در قسمت فوقانی معده ، حالت تهوع و استفراغ ، سریع شدن ضربان قلب ، از دست دادن اشتها و زردی پوست و چشم ، کبودی و خونریزی اشاره کرد . در صورت بروز علائم عنوان شده حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید . 

مصرف قرص تتراسایکلین

مصرف قرص تتراسایکلین

داروی تتراسایکلین در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد و دور از نور و رطوبت باید نگهداری شود . پس از گذشت تاریخ انقضای محصول از مصرف آن خودداری کنید و دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید . تتراسایکلین اثر داروهای ضد انعقادی خوراکی را افزایش می‌دهد و مصرف تتراسایکلین باعث کاهش دارو تاثیر داروهای ضدبارداری می‌گردد ‌. مصرف همزمان آنتی اسیدها ،کلسیم، آهن و منیزیم با ایجاد کمپلکس غیر قابل حل می باشد و سبب کاهش جذب دارو می‌شود . مصرف همزمان لبنیات یا غذاهای کلسیم با ایجاد کمپلکس غیرقابل حل اثر تتراسایکلین را کاهش داده و باعث کاهش جذب این دارو می گردد .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید