با جشن میانه زمستان آشنا شوید

جشن میانه زمستان از جمله جشن هایی است که فراموش شده اند . البته وجود این جشن ها نشانه فرهنگ غنی مردم ایران است جشن های ایرانی به جشن هایی ملی و مردمی گفته می شود که دارای ریشه تاریخی ایرانی هستند و از دوران باستان تا به امروز رسیده اند.

برخی از این جشن ها کم و بیش زنده هستند مانند جشن نوروز . جشن های ایران باستان اغلب در ارتباط با پدیده های طبیعی و کیهانی تعیین می شدند. هر کدام از ماه ها و فصل های سال ویژگی های خاص خودشان را داشتند که باعث می شدند روزهایی به عنوان جشن های ملی برگزیده شوند.

مطلب زیر به منظور آشنایی بیشتر شما عزیزان با جشن میانه زمستان جمع آوری شده است با تانما همراه شوید :

معرفی جشن میانه زمستان

تصاویر جشن میانه زمستان

تصاویر جشن میانه زمستان

زمان جشن میانه زمستان چه موقع است؟ ایرانیان باستان در روزگاران گذشته در نیمه زمستان یعنی ۱۵ بهمن ماه جشنی برگزار می کردند و به شادی و پایکوبی می پرداختند. چون کمر غول سرما شکسته می شد و به اصطلاح زمین دوباره زنده می شد و شروع به نفس کشیدن می کرد.

این جشن هم مانند تمامی دیگر جشن های باستانی، ریشه در خاطرات و رسوم ایرانیان دارد و همگی حاکی از نوعی احترام و بزرگداشت طبیعت است. جالب است بدانید که تا کنون چند تقویم آفتابی باستانی در کشور یافت شده است که کاملاً بر مبنای نظام گاه شماری بر مبنای گاهنباری، یعنی بر پایه محاسبه میانه فصل ها، طراحی شده اند.

ریشه جشن میانه زمستان

تصاویر جشن میانه زمستان

تصاویر جشن میانه زمستان

جشن میانه زمستان و گاهنباری فراموش شده که دلیل فراموشی آنرا کسی نمی داند . با این حال برخی دیگر از جشن های میانه زمستان، بازمانده ای از این گاهنبار هستند. همچنین آغاز سال نو در تقویم های شمال غربی هندوکش در افغانستان امروزی؛ آغاز سال نو در تقویم های محلی لرستان، بختیاری و کردستان (بنام «وهار کردی»). همچنین هنگام جشن مهرگان («میر ما/ مهرماه»)در تقویم طبری؛ و نیز همین ایام، زمان برگزاری جشن «پیر شالیار/ پیر شهریار» در «اورامانات» کردستان.

پیشینه جشن میانه زمستان

تصاویر جشن میانه زمستان

تصاویر جشن میانه زمستان

گاهنبار یا گاهبار یا گَهَنبار در اسطوره های زرتشتی و آریایی آن شش روزی است که خدا دنیا را آفرید و در کتاب زند از زرتشت نقل می کنند که اهورامزدا دنیا را در شش «گاه» آفرید و اولِ هر گاهی نامی دارد و در اولِ هر گاهی جشنی سازند. همانطور که در دین های سامی، آفریدگار، جهان هستی را در شش روز می آفریند، در دین ایرانیان کهن نیز اهورامزدا آفرینش جهان مادی را در شش گاهنبار به انجام می رساند.

رسوم جشن میانه زمستان

تصاویر جشن میانه زمستان

تصاویر جشن میانه زمستان

فلسفه جشن میانه زمستان چیست؟ گاهنبار از گاه و انبار تشکیل شده است. زرتشتیان در این جشن ها را به ستایش اهورامزدا و سپاسگزاری از نعمت ها می پرداختند. همچنین هر فرد، بخشی از درآمد خود را جهت داد و دهش به بینوایان اختصاص می داد. بنا بر این باور بسیاری از نیکوکاران زرتشتی بخشی از دارایی خود از جمله زمین، باغ، آب و خانه را وقف مراسم گهنبار و بخشش و یاری رسانی به دیگران می کردند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید