بیکاری پدیده نامیمون این روزهای جامعه ما است؛ پدیده ای رو به گسترش که با گذشت زمان و به علت وجود سیاست های اجتماعی و اقتصادی نادرست روز به روز دامنش گسترده تر  و وسیع تر  می گردد.

به جرأت می توان گفت که مهم ترین معضل فعلی کشور در بخش اشتغال و بازار کار؛ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است که عموماً پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار و تولید با مشکلات جدی مواجه می شوند و  در شرایط فعلی، مسائل مربوط به بیکاری تقریبا در تمامی رشته های دانشگاهی حتی در مهندسی و پزشکی نیز وجود دارد.

اما به راستی مسئولین و کارشناسان چه راهکاری برای حل مشکل بیکاری در ایران دارند ؟ آیا آنها  از نرخ بیکاری  و رشته های بیکار اطلاعی دارند ؟ آیا می دانند که شمار رشته های بیکار در ایران سال به سال رو به افزایش است و نرخ بیکاری در ایران به صورتی افسار گریخته افزایش می یابد ؟

از نظر تعریف علم  اقتصاد، بیکار به افرادی گفته می‌شود که در سن کار (۱۵ تا ۶۵ سال)  و جویای کار باشند اما نتوانند شغل یا منبع در آمد مناسبی پیدا کنند. کودکان و افراد مسن هم ،چون قادر به انجام کار نیستند، جزو جمعیت فعال جامعه محسوب نمی شوند زنان خانه‌دار  و دانشجویان  اگر جویای کار نباشند، و حتی کسانی که با وجود منبع در آمد کافی مشغول به انجام کاری نیستند نیز، جزو جمعیت فعال جامعه به شمار نمی‌آیند.

بیکاری در ایران

بیکارترین رشته ها در ایران

نرخ بیکاری رشته ها در ایران نشان می دهد حفاظت محیط زیست با ۳۷ درصد بیشترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است

بیکارترین رشته ها در کشور ایران

مطابق آمار، نرخ بیکاری رشته ها بدین صورت است :۳۷ % حفاظت محیط زیست، ۳۳ % علوم کامپیوتر؛ ۲۸ % علوم زیستی، ۲۶ % علوم طبیعی، ۲۶% معماری، ۲۴ % حقوق، ۲۵ % صنعت، ۲۳ %هزار هنر ، ۲۱ %مهندسی و ۱۹% علوم اجتماعی.

بیکاری

راندمان بیکارترین رشته ها در ایران

مطابق آمار وزارت کار  و بر اساس آمار فارغ التحصیلان در سال ۹۶،نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده دو برابر مردان فارغ التحصیل دانشگاهی است.

مطابق این آمار، نرخ بیکاری زنان ۳۰% و نرخ بیکاری مردان ۱۳% است. نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده دو برابر مردان فارغ التحصیل دانشگاهی است.

بیکارترین رشته ها و نرخ بیکاری در استان های کشور

بیکاری در ایران

جدول رشته ها در ایران

نرخ بیکاری در استانهای مختلف متفاوت است و بر اساس ارائه شده در این زمینه ، نرخ بیکاری در استان کرمانشاه و چهارمحال و بختیاری بالای ۲۵ درصد است.  و این نرخ در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان،زنجان، کردستان،لرستان،ایلام،اصفهان،خوزستان،خراسان جنوبی،کهکیلویه و بویر احمد،کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان ۲۱تا۲۵ درصد و در استانهای یزد، بوشهر ،خراسان رضوی، گلستان، مازندان، البرز،قزوین،همدان و اردبیل کمتر از ۱۴ درصد است.

آیا این مطلب مفید بود؟ 3
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید