چه میزان فیبر برای سلامتی بدن لازم است 

فیبر چیست؟ فیبر غذایی یا فیبر خوراکی پلی‌ساکاریدهای ساختاری و ذخیره‌ای گیاهان به همراه لیگنین می‌باشند که در برابر هیدرولیز آنزیمی معده و روده کوچک مقاوم هستند و در روده بزرگ به‌طور کامل یا جزئی تخمیر می‌شوند. در حقیقت فیبرهای خوراکی موادی هستند که توسط بدن انسان قابل هضم نمی‌باشند و موجب تسهیل در هضم غذا و بهبود عملکرد دستگاه گوارش خواهند شد شاید به جرأت بتوان گفت که یک رژیم غذایی پر فیبر اثرات مثبتی بر گوارش و سلامت عمومی افراد خواهد داشت. اگر تا کنون از فیبر ، مصرف فیبر ،نشانه های کمبود فیبر و از همه مهمتر عوارض کمبود فیبر چیز زیادی نخوانده اید  با تانما همراه شوید ما در این مطلب به شما از جدید ترین یافته ها پیرامون میزان مورد نیاز فیبر برای سلامتی بدنتان می گوییم.

فیبر

عوارض کمبود فیبر

گزارش ها حاکی از آن است که یک متاآنالیز جدید در یک تحقیق 40 ساله، مقدار ایده آل فیبر را  برای جلوگیری از بیماری مزمن و مرگ و میر زودرس ،مورد قرار داد.

 در حقیقت این سوال که میزان مورد نیاز و ایده آل فیبر برای سلامت بدن  به چه مقدار است سازمان  بهداشت جهانی را  بر آن داشت که  مطالعات جدیدی را پیرامون این موضوع انجام دهد که نتایج این مطالعات در نشریه د لنکست انتشار یافته است .

.این پژوهش به  هدف تدوین دستورالعملهای جدید در مورد مصرف فیبر در رژیم غذایی ، و همچنین مشخص کردن کربوهیدراتی که  بیشترین میزان محافظت از بدن را  در برابر بیماری های غیر واگیر دارد  و می تواند از افزایش وزن جلوگیری کند انجام شده است .بیماریهای غیر واگیر  که بیماریهای مزمن هم  نامیده می شوند؛ به طور معمول برای مدت طولانی ادامه می یابند و به آرامی پیشرفت می کنند. طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، "چهار نوع اصلی بیماری غیر واگیر:" بیماریهای قلبی عروقی ، سرطان ، بیماریهای مزمن تنفسی و دیابت  هستند.

فیبر

میزان مورد نیاز فیبر چه قدر است؟

پروفسور جیم مان ، از دانشگاه اوتاگو نیوزیلند ، نویسنده  و اندرو رینولدز ، پژوهشگر فوق دکترا در دانشکده پزشکی دوندین اوتاگو ، اولین نویسنده این مقاله هست .پروفسور مان در مورد هدف این مطالعه می گوید: " در بررسی های قبلی و آنالیز متاآنالیزها معمولاً یک شاخص واحد از کیفیت کربوهیدرات و تعداد محدودی از بیماری ها را بررسی کرده اند  و نمی توان بر اساس آنها تعیین کرد که کدام یک از مواد غذایی را برای محافظت در برابر طیف وسیعی از شرایط می توان  توصیه کرد " و برای کشف این مساله ، محققان متاآنالیز ، مطالعات مشاهده ای و آزمایشات بالینی را انجام دادند.

 نتایج این پژوهش که چیزی در حدود 46000 نفر در 40 سال را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده است بیانگر این است که مصرف روزانه 25 تا 29 گرم فیبر برای سلامتی بدن  ایده آل می باشد .

دانشمندان در مورد شیوع برخی بیماریهای مزمن و همچنین میزان مرگ و میر زودرس ناشی از آنها تحقیق کردند؛ که از میان این بیماری ها می توان به  بیماری عروق کرونر قلب ، بیماری های قلبی عروقی ، سکته مغزی ، دیابت نوع دو ، سرطان روده بزرگ و طیف وسیعی از سرطان های مرتبط با چاقی مانند سرطان پستان ، سرطان آندومتر ، سرطان مری و سرطان پروستات اشاره کرد .

به طور کلی ، این تحقیقات نشان داد افرادی که بیشترین فیبر را در رژیم غذایی خود مصرف می کنند ، 15 تا 30 درصد کمتر در معرض خطر بروز زودرس بیماری های قلبی و عروقی هستند و  در مقایسه با افرادی که میزان کمتری از فیبر در رژیم غذایی شان وجود دارد کمتر در معرض ابتلا به بیماری های مزمن و مرگ میر زود رس قرار دارند  .مصرف غذاهای سرشار از فیبرباعث کاهش شانزده تا 24 درصدی از بیماری عروق کرونر قلب ، سکته مغزی ، دیابت نوع دو و سرطان روده بزرگ می شود .غذاهای سرشار از فیبر شامل غلات سبوس دار ، سبزیجات ، میوه و پالس مانند نخود فرنگی ، لوبیا ، عدس و نخود هستند.

چنانچه گفته شد ررسی ها و تحلیلهای این پژوهش  نشان داده است که مقدار فیبر مورد نیاز  هر فرد برای داشتن زندگی سالم بیست و پنج تا بیست و نه گرم است و این در حالی است که  در کشوری مانند آمریکا  بزرگسالان به طور متوسط روزانه تنها  پانزده گرم فیبر مصرف می کنند.جالب است بدانیدکه  مصرف بیش از بیست ونه گرم فیبر در روز می تواند سلامت بیشتر و زندگی سالم تری را به همراه داشته باشد.

البته باید توجه داشت که خوردن بیش از حد فیبر ممكن است برای افرادی كه آهن یا مواد معدنی كافی دارند ، مضر باشد. چرا که محققان معتقدند که خوردن مقادیر زیادی از غلات کامل می تواند باعث کاهش بیشتر آهن شود البته  آزمایشات بالینی انجام شده در این مطالعه نشان داده است  كه مصرف بیشتر فیبر با وزن كمتر و كلسترول پایین تر ارتباطی معنادار دارد .

فیبر

چرا فیبر بخوریم؟

چرا فیبر برای شما بسیار مناسب است؟

پروفسور مان درباره اهمیت این یافته ها اظهار داشت: "بیش ازصد سال تحقیق در زمینه شیمی ، خصوصیات بدنی ، فیزیولوژی و تأثیرات بر متابولیسم، مزایای فیبر برای سلامتی را اثبات میکنند" وی می افزاید: "غذاهای غنی از فیبر که به جویدن نیاز دارند و بخش زیادی از ساختار خود را در روده حفظ می کنند ، باعث افزایش احساس سیری و کنترل وزن می شوند و می توانند بر میزان چربی و گلوکز تأثیر مطلوبی بگذارند." "تجزیه فیبر در روده بزرگ توسط باکتریهای ساکن روده از بروز  سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند ."  او در ادامه می گوید یافته های ما شواهد قانع کننده ای را برای افزایش میزان  فیبر در رژیم غذایی و جایگزینی غلات تصفیه شده با غلات کامل ارائه می دهد . و این بهبود رژیم غذایی نه تنها می تواند خطر بروز و مرگ و میر را  کاهش دهد بلکه میتواند زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن را از بین ببرد.

 

فیبر

رژیم غذایی پر فیبر

 

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید