اگر لثه تان بیمار شده است

بیماری لثه معمولا در قسمتی از دهان که مراقبت های لازم و کافی لحاظ نشده باشد بروز می کند . قسمت هایی از دهان که مسواک زده نمی شوند مستعد این بیماری اند. باکتری ها روی دندان ها تشکیل میشود و سپس لثه به حضور آنها واکنش نشان داده که باعث التهاب لثه می شود و این لثه بیمار می تواند مشکلات بسیاری را به وجود بیاورد .

تشکیل پلاکت و جرم روی دندان ها همراه باکتری ها باعث آلوده شدن و تحریک بافت هایی از لثه می شود.پس از آن، لثه ها قرمز و ملتهب می شوند. به التهاب لثه، ژنریویت می گویند در ادامه از دندان درد و بیماری های لثه و درمان لثه بیمار بیشتر بخوانید .

التهاب یا ورم لثه ها یکی از اولین علائم  بیماری های لثه به شمار می آید و موارد زیر از دیگر علایم بیماری های لثه هستند:

قرمز شدن لثه ها

افتادن دندان ها

احساس درد درناحیه دهان

خونریزی هنگام مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان 

فاصله گرفتن لثه ها از دندان ها 

بوی بد دهان به صورت مداوم

بیماری لثه

نشانه های بیماری لثه

بیشتر اوقات بیماری های لثه با درد همراه است ، و برعکس، گاهی اوقات هیچ دردی وجود ندارد و همین موضوع باعث می شود شما زود متوجه این بیماری نشوید و درمان به موقع انجام نشود. حتما حواستان به علائم دیگر باشد تا بتوانید زود و به موقع پیشگیری شود. اگر جمع شدن پلاکت و جرم روی دندان به سرعت تمیز نشود و به همان صورت باقی بماند، بین دندان  و لثه فاصله ایجاد خواهد آمد که متاسفانه موجب تشکیل بیشتر باکتری در این منطقه شده و با گذشت زمان موجب تحلیل استخوان اطراف دندان خواهد شد. در این مرحله که از آن به عنوان التهاب لثه مزمن یاد می شود، بیمار هیچ دردی احساس نکرده و دقیقا به همین دلیل مشکلات بیشتری  ازجمله افتادن دندان برای وی به وجود خواهد آمد 

.زمانی که استخوان از دست می دهید، دندان ها نیز لق شده و درنهایت می افتد. مطالعات میگوید افرادی که بیماری لثه دارند، بیش از بقیه افراد به بیماری های قلبی مبتلا شده وکنترل قند خون نیز برایشان مشکل ترمی شود. آمارها میگوید 50 درصد افراد بالای 30 سال بیماری لثه دارند.این درصد برای افراد بالای 65 سال بالای 75 درصد می باشد.

بیماری لثه

افراد مستعد بیماری های لثه

چه کسانی مستعد بیماری های لثه هستند؟
•     ساییدن دندان ها 
•     زنان باردار
•     استرس بالا
•     دیابت داشته باشد
•     در خانواده سابقه این بیماری وجود داشته باشد
•     افراد سیگاری
برخی از دارو های کنترل بارداری ، دارو های ضد افسردگی ودارو های قلبی می توانند خطرات ابتلا به بیماری های لثه را افزایش دهد. حتما در صورت استفاده از این نوع داروها، با دندان پزشک خود مشورت شود. 
چگونه جلوی بیماری های لثه را باید گرفت؟
•     چک آپ های منظم 
•    استفاده از نخ دندان به صورت درست
•     مسواک زدن درست و مستمر( با دندان پزشک خود مشورت شود.امکان دارد افراد مبتلا به بیماری های لثه به دفعات بیشتر مسواک زدن نیاز پیدا کنند).
•     تغذیه درست (خوردن میوه هایی مثل سیب باعث تمیز شدن سطوح دندان ها می شود)
•    استفاده از دهان شویه ها : فقط با پیشنهاد دندان پزشک

بیماری لثه

درمان بیماری لثه

چگونه بیماری لثه را درمان کنیم؟
دندان پزشک شما پلاکت ها را از روی سطح دندان هایتان بر می دارند. وی اطراف ناحیه ی آلوده را تمیز خواهد کرد. وی حتی داخل پاکت (فاصله  ایجاد شده بین لثه و دندان) را نیز تمیز می کند. امکان دارد برای بررسی میزان استخوان های از  دست رفته، نیاز به عکسبرداری باشد تا به همین دلیل تشخیص درست داده شود. اگر بیماری لثه شما مزمن باشد، دندان پزشکتان شما را به پریودنتیست میفرستد. سوابق بیمار و اطلاع از ارثی بودن یا نبودن این بیماری در خانواده می تواند کمک زیادی در تشخیص، پیشگیری و درمان این بیماری کند.

بیماری لثه

پیشگیری از بیماری لثه

 

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید