ویتامین E در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد و خوشبختانه کمبود آن خیلی شایع نیست مگر در موارد خاص و در برخی از بیماران، که این افراد نیز می توانند تحت نظر پزشک درمان های لازم را برای تأمین ویتامین E دریافت کنند. تانما در این مطلب با بیان عوارض کمبود ویتامین E ، مواد غذایی حاوی ویتامین E را نیز به شما معرفی می کند؛

ویتامین E چیست؟

ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است که در بسیاری از غذاها از جمله روغن های گیاهی ، غلات ، گوشت ، مرغ ، تخم مرغ ، میوه ، سبزیجات و روغن جوانه گندم وجود دارد. همچنین ویتامین E به صورت مکمل های دارویی نیز در دسترس است.

کمبود ویتامین E یک بیماری نادر محسوب می شود که با خوراکی ها و مکمل های حاوی ویتامین E قابل درمان است. کمبود ویتامین E معمولا در افرادی که اختلالات ژنتیکی خاصی دارند و یا در نوزادان بسیار کم وزن رخ می دهد. از مزایای ویتامین E می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تعادل کلسترول
  • اثرات آنتی اکسیدانی
  • ترمیم پوست آسیب دیده
  • ضخیم شدن مو
  • تعادل هورمونی
  • به علائم PMS کمک می کند
  • بهبود بینایی
  • کمک به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر

میزان کافی ویتامین E برای بدن

کودکان

  • ۱ تا ۳ سال: ۶ میلی گرم روزانه
  • ۴ تا ۸ سال: ۷ میلی گرم روزانه
  • ۹ تا ۱۳ سال: ۱۱ میلی گرم روزانه

زنان

  • ۱۴ سال و بالاتر: ۱۵ میلی گرم روزانه
  • بارداری: ۱۵ میلی گرم روزانه
  • شیردهی: ۱۹ میلی گرم روزانه

مردان

  • ۱۴ سال و بالاتر: ۱۵ میلی گرم روزانه
علت کمبود ویتامین E

میزان کافی ویتامین E برای بدن

علت کمبود ویتامین E

ژنتیک

کمبود ویتامین E اغلب در خانواده ها به صورت ارثی وجود دارد. آگاهی درباره تاریخچه خانوادگی می تواند تشخیص برخی از بیماری های نادر و ارثی را آسان تر کند.

نوزادان نارس

کمبود آن نیز در نوزادان نارس و نوزادانی که وزن کمتری دارند و چربی ندارند رایج است. نوزادان نارس در معرض خطر خاصی هستند، زیرا دستگاه گوارش نابالغ می تواند با عدم جذب چربی و ویتامین E. مواجه شود. کمبود ویتامین E. در این نوزادان همچنین می تواند به کم خونی همولیتیک منجر شود که گلبول های قرمز را از بین می برد.

شرایط پزشکی

کمبود ویتامین E همچنین می تواند از بیماری هایی که به شدت جذب چربی را کاهش می دهند، حاصل شود. این به این دلیل است که بدن نیاز به چربی دارد تا ویتامین E را به درستی جذب کند.برخی از این بیماری ها عبارتند از:

نشانه های کمبود ویتامین E

ضعف ماهیچه

ویتامین E. برای سیستم عصبی مرکزی ضروری است. این یکی از آنتی اکسیدان های اصلی بدن است و کمبودش باعث استرس اکسیداتیو می شود که منجر به ضعف عضلانی خواهد شد.

مشکلات تعادل و قدم زدن

کمبود این ویتامین می تواند باعث ایجاد نورون های خاصی شود و سیگنال های تعادل را از بین ببرد.

خستگی و سوزش

آسیب به فیبر های عصبی می تواند موجب بروز این احساسات شده که نوروپاتی محیطی نیز نامیده می شود.

وخامت دید

کمبود ویتامین E می تواند گیرنده های نور را در شبکیه و سایر سلول های چشم تضعیف کند. این می تواند به کاهش بینایی در طول زمان منجر شود.

مشکلات سیستم ایمنی

برخی تحقیقات نشان می دهند که کمبود ویتامین E می تواند سلول های ایمنی را مهار کند. به خصوص سالمندان بیشتر در این مورد در معرض خطر هستند.

تشخیص کمبود ویتامین E

نشانه های کمبود ویتامین E

تشخیص کمبود ویتامین E

با یک آزمایش خون، پزشک می تواند سطح این ویتامین را در بدن اندازه گیری کند. سطح طبیعی معمولا با محدوده ۵.۵ تا ۱۷ میلی گرم در لیتر تعیین می شود. محدوده طبیعی می تواند برای نوزادان نارس و کودکان زیر ۱۷ سال متفاوت باشد. اگر یک فرد بزرگسال ویتامین E. در خونش به میزان کمتر از ۴ میلی گرم در لیتر باشد، آن ها معمولا نیاز به مکمل دارند.

پیشگیری از کمبود ویتامین E

هنگامی که این بیماری به صورت ژنتیکی در خانواده فرد وجود ندارد، اما آن فرد علائم کمبود این ویتامین را تجربه می کند باید به پزشک مراجعه نماید زیرا سطح بسیار پایین ویتامین E در خون می تواند یک مساله بهداشتی باشد. آزمایش های بعدی را انجام دهید تا علل آن را پیدا کرده و راه های درمان آن را در پیش بگیرید.

در ضمن بعید است که یک فرد ویتامین E کمی داشته باشد مگر اینکه بیماری مزمن، بیماری ژنتیکی یا رژیم غذایی کم چرب داشته باشد. پس برای افراد دیگر معمولا مصرف مکمل ضروری نیست زیرا ویتامین E در انواع مختلف غذا وجود دارد.همچنین برای پیشگیری از کمبود ویتامین E و چون بدن نمی تواند خود به خود آن را تولید کند، این ویتامین باید از رژیم غذایی یا مکمل ها به دست آید.

منابع ویتامین E

تأمین ویتامین E با تغذیه

  • تخمه آفتاب گردان: یک فنجان: ۳۳.۴۱میلی گرم (۲۲۰ درصد)
  • بادام: یک فنجان: ۳۲.۹۸ میلی گرم (۲۱۸ درصد)
  • فندق: یک فنجان: ۲۰.۲۹ میلی گرم (۱۳۳ درصد)
  • جوانه ی گندم: یک فنجان خام و ساده: ۱۸ میلی گرم (۱۲۰ درصد)
  • انبه: یک عدد خام: ۳.۰۲ میلی گرم (۲۰ درصد)
  • آووکادو: یک عدد خام: ۲.۶۸ میلی گرم (۱۸ درصد)
  • کدو حلوایی : یک فنجان کدوی خردشده و پخته: ۲.۶۴ میلی گرم (۱۷درصد)
  • کلم بروکلی: یک فنجان پخته: ۲.۴ میلی گرم (۱۲درصد)
  • اسفناج: نصف فنجان پخته یا حدود دو فنجان خام: ۱۹ میلی گرم (۱۰ درصد)
  • کیوی: یک عدد متوسط: ۱.۱ میلی گرم (۶ درصد)
  • گوجه فرنگی: یک عدد خام: ۰.۷ میلی گرم (۴ درصد)
تأمین ویتامین E با دارو

تأمین ویتامین E با تغذیه

تأمین ویتامین E با دارو

به یاد داشته باشید که چون ویتامین E محلول در چربی است، مکمل ها در صورتی که با غذا مصرف شوند، بهتر جذب می شوند و "انجمن قلب آمریکا" دریافت آنتی اکسیدان ها، از جمله ویتامین E را با داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل که مقدار فراوانی میوه ، سبزیجات و غلات سبوس دار در آن گنجانده شده است، توصیه می کند.

البته تأمین ویتامین ها از غذایی که می خورید، همواره نسبت به مصرف مکمل ها روش بهتری است، زیرا احتمال مصرف بیش از حد ویتامین E، در یک رژیم غذایی منظم، کمتر خواهد بود. مصرف بیش از حد مکمل های محلول در چربی می تواند خطرناک باشد و هر فرد نباید مکمل های زیادی از ویتامین های محلول در چربی از جمله ویتامین E، D، A. و K. مصرف کند.

همچنین از مصرف مکمل های ویتامین E یا هر نوع ویتامین آنتی اکسیدان دیگر بلافاصله یا مدتی پس از "آنژیوپلاستی" خودداری کنید. به نظر می رسد که این ویتامین ها در روند بهبود کامل، اخلال ایجاد می کنند. بنابراین اگر تحت چنین جراحی هایی قرار گرفته اید، با متخصص تان در مورد این ویتامین های آنتی اکسیدان مشورت کنید.

عوارض سوء ویتامین E

  • نارسایی قلبی در افراد مبتلا به دیابت
  • بدتر شدن اختلالات خون ریزی
  • افزایش احتمال بازگشت سرطان سر، گردن و پروستات
  • افزایش خون ریزی در هنگام جراحی و پس از آن
  • افزایش احتمال مرگ پس از حمله قلبی یا سکته مغزی
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید