ورزش و سلامتی

تحقیقات اخیر نشان می دهد که فقط ۱۰ دقیقه ورزش و بالارفتن از چند پله، پیاده روی تند دور مجتمع ساختمانی یا در محوطه اطراف خانه، سه دقیقه دویدن آهسته بر سلامتی میان سالان تاثیر زیادی دارد.  ورزش هایی که با شدت انجام شود و ضربان قلب را بالا ببرد حتی در میان سالی باعث سلامت قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی می شود. فقط مهم این است که هر روز فعالیت بدنی داشته باشند. این یافته مهم و چند و چون آن را در نت نوشت امروز بخوانید.

فقط  ۱۰ دقیقه ورزش

محققان وضعیت سلامتی و فعالیت بدنی ۸۰۰ر۴ نفر در دهه چهارم زندگی را مورد بررسی قرار دادند. تحقیق انجام شده بر روی افراد شرکت کننده در تحقیق مشخص کرد که ۱۰ دقیقه ورزش و فعالیت بدنی شدید که باعث ضربان شدید قلب شود مزایای بیشماری دارد.

تنها کاری که شخص باید به آن توجه کند شدت و زمان ۱۰ دقیقه ورزش است. پس بهتر است از امروز برای رفتن به سرکار مسیری را پیاده روی کنید، یا برنامه خریدهای روزانه را طوری تنظیم کنید که بعضی از آن ها را تا مغازه پیاده روی کرده و خودتان خریداری کنید و به خانه بیاورید.

به این ترتیب علاوه بر پیاده روی درست مثل این است که وزنه هم در دست گرفته اید که بر فعالیت بدنی تان تاثیر بیشتری خواهد داشت.  و البته تا می توانید کمتر از آسانسور استفاده کنید.

نظر پزشکان در مورد ۱۰ دقیقه ورزش

متخصصان قلب نیز پس از بررسی نتایج تحقیقات تاکید کردند حتی یک دقیقه فعالیت بدنی شدید و سریع سلامت قلب را تضمین می کند. چه بهتر که ۱۰ دقیقه ورزش در طول روز داشته باشید که باعث شود ضربان قلب تند شود. ورزش هایی که کاردیوگرافی نامیده می شود. پرش، پیاده روی سریع، دویدن آهسته از جمله این فعالیت ها است.

بعضی از متخصصان قلب اعتقاد دارند تنها روزی ۳۰ دقیقه ورزش تاثیر شگفت انگیزی بر سلامت قلب می گذارد و امکان بروز سکته های قلبی و مغزی را به میزان زیادی کاهش می دهد.

شاید انجام ۳۰ دقیقه متوالی ورزش برای خیلی ها به دلایل مختلف فراهم نشود. ولی اگر بتوانید این ۳۰ دقیقه را در طی روز طوری تقسیم بندی کنید که هر بار چند دقیقه ای ورزش کنید باز هم همان تاثیر ورزش ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ای را خواهد داشت.

در سال ۲۰۰۸ اداره بهداشت و سلامت آمریکا به آمریکاییان توصیه کرد در طول هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش کنند که ۷۵ دقیقه آن به ورزش ها و فعالیت هایی تند اختصاص یابد که باعث افزایش ضربان قلب می شود.

بر اساس این تحقیقات بسیاری از متخصصان قلب هم اکنون فعالیت بدنی متوسط مثل پیاده روی را به بیماران خود توصیه می کنند. هر چند تاکید می کنند حتی الامکان این پیاده روی یا بخشی از آن باید آنقدر تند باشد که ضربان قلب افزایش یابد. ملاک تند بودن هر نوع فعالیت بدنی را می توان این گونه اندازه گیری کرد که موقع انجام آن فعالیت نتوانید صحبت کنید. طناب زدن و پرش دو فعالیت بدنی است که توسط متخصصان قلب توصیه می شود.

طی تحقیقی دیگری که بر روی حدود ۵۰۰۰ آمریکایی طی سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ انجام گرفت مشخص شد افرادی که روزانه کمتر از ۱۰ دقیقه ورزش یا فعالیت بدنی داشتند بیشتر در معرض بیماری های دیابت و قلبی عروقی بودند.

خیلی ساده و روشن می خواهیم بگوییم ورزش ها و فعالیت های بدنی با شدت متوسط و سریع که باعث افزایش ضربان قلب شود به همان شدت خطر مرگ و میر ناشی از سکته را کاهش می دهد. حتی اگر این فعالیت ها را پشت سرهم انجام ندهید و آن را در فواصلی زمانی طی روز تقسیم بندی کنید.

تعجب برانگیز نبود که تیم تحقیق به این نتیجه جالب رسید : هر چه بیشتر بهتر. چرا که تحقیقات نشان داد افرادی که بیشتر ورزش می کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته قرار می گیرند.

در تحقیق همچنین مشخص شد شرکت کنندگانی که در روز ۶۰ دقیقه ورزش می کنند ۵۷ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته در آن ها کاهش نشان می دهد. افرادی که ۱۰۰ دقیقه در طی روز ورزش و فعالیت بدنی دارند این خطر را ۷۶ درصد کاهش می دهند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید