عید نوروز به عنوان سنتی دیرینه در ایران وجود دارد که در آن بیشتر خانم ها به پختن شیرینی ها و کیک های خانگی می پردازند و این موضوع سبب می گردد تا حال و هوای عید به محسوس تر خانه ها بیاید! در ادامه چند دستور پخت شیرینی شب عید را آماده کرده ایم تا با توجه به ذائقه خانواده برای عید نوروز، شیرینی مورد علاقه خود را فراهم سازید و با پخت شیرینی عید می توانید گرما را به سفره های خود را چند برابر کنید.

شیرینی شب عید

شیرینی شب عید

شیرینی شب عید

مواد لازم: 250 گرم پودر قند، 250 گرم کره آب شده، 2 عدد زرده تخم مرغ ، یک قاشق مربا خوری هل ساییده شده، 8/1 قاشق چایخوری وانیل، زعفران آب کرده و آرد گندم و برنج و نخودچی و سیاه دانه و پودر پسته به میزان لازم. نحوه پخت شیرینی عید: کره را در یک ظرف بر روی حرارت ملایم گذاشته تا دوغ کره از بین برود ( این کار سبب لطیف تر شدن شیرینی می گردد) پس از خنک شدن کره، پودر قند را به آن اضافه کرده و آن قدر با همزن هم می زنیم تا رنگ آن شکری شود زرده تخم‌مرغ، وانیل و هل ساییده شده را اضافه كرده و باز با همزن آن ‌قدر هم می زنیم كه زرده محو گردد. سپس مواد به دست آمده را به سه قسمت تقسیم كرده و به هر كدام جداگانه از آردهای ذكر شده می‌افزاییم.سپس با انگشتان دست آرد و مواد را مخلوط می کنیم تا به خوبی جذب شوند و خمیر نچسبد و سپس 15 دقیقه به خمیر استراحت داده و سپس بر روی سطحی صاف با وردنه باز کرده و با قالب های ریز قالب می زنیم و در سینی فر میچینیم.سینی را در طبقه وسط فر به مدت 10 الی 15 دقیقه با حرارت 350 درجه سانتیگراد حرارت داده و به خمیر گندم زعفران آب کرده اضافه می کنیم تا شیرینی زعفرانی نیز تولید شود. شیرینی گردویی شیرینی گردویی مواد لازم: سه عدد زرده تخم مرغ، 1 قاشق مرباخوری روغن مایع، گردوی خورد شده 150 گرم، 1 قاشق غذاخوری آرد سفید، 1 پیمانه شکر آسیاب شده، نصف قاشق چایخوری هل و نصف قاشق چایخوری وانیل، پودر پسته برای تزئین. نحوه پخت شیرینی عید: زرده ها را با شکر آسیاب کرده و در حدود 10 دقیقه خوب هم می زنیم سپس یک قاشق مرباخوری روغن را به آن ها افزوده و به خوبی مخلوط می کنیم. سپس یک قاشق آرد را اضافه کرده و در نهایت گردوهای خورد شده را در ظرف ریخته و هم می زنیم. داخل سینی فر را با روغن خوب چرب کرده و با یک قاشق چایخوری مواد آماده شده را با فاصله ی مناسبی که به هم نچسبند گرد گرد بریزید و سینی را داخل فر به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید. پس از سرد شدن شیرینی شما آماده است.  کیک یخچالی کیک یخچالی مواد لازم: 1 عدد تخم مرغ ،1 لیوان، دو لیوان ،دو قاشق چایخوری آرد ، دو قاشف غذاخوری پودر کاکائو،دو بسته بیسکویت پتی بور، بیست گرم کره ،نصف قاشق چایخوری هل ، نصف قاشق چایخوری وانیل، پودر نارگیل برای تزئین روی کیک طرز تهیه: برای تهیه کیک یخچالی یک عدد تخم مرغ را با شکر و هل و وانیل مخلوط می کنیم و آن را کنار می گذاریم و سپس یک لیوان شیر با دو قاشق غذا خوری آرد سفید را خوب به هم میزنیم تا آرد در شیر به طور کامل حل شود و یک لیوان از شیر را با دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو مخلوط کرده تا در طول تهیه کیک ازآن استفاده کنید. مخلوطی که از شیر و آرد تهیه کرده ایم را بر روی گاز گذاشته و به خوبی هم می زنیم و حواسمان هست که ته نگیرد که به این ترتیب مایع سفت و یکدستی به دست می آید که پس از این که مایع شیر و آرد آماده شد به آن مخلوط تخم مرغ و شکر هم زده را اضافه می کنیم و سپس به آن کره و یک لیوان از شیر و کاکائو را می افزاییم. حالا مایع بین بیسکویت کیک شما آماده است. کیک یخچالی در ظرف مورد نظر خود یک لایه بیسکوییت می چینیم و لایه ای از کرم کاکائو روی آن ریخته و سپس یک لایه بیسکوییت و سپس یک لایه مایه کاکائویی و به همین ترتیب تا 4 یا 5 لایه ادامه داده و روی آن را با پود نارگیل می پوشانیم تا سفید شود. این مواد آماده شده را به مدت 7 تا 8 ساعت در یخچال گذاشته وسپس با چای گرم میل کنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
گالری تصاویر
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید