مهناز افشار در مقابل حوادث کازرون سکوت نکرد

مهناز افشار بازیگر ۴۰ ساله کشورمان نسبت به حوادث کازرون واکنش نشان داد. اما جرقه حوادث کازرون از کجا روشن شد و اصل ماجرا چه بود؟ برای اطلاع و آگاهی از حوادث اخیر کازرون با ما همراه باشید.

مهناز افشار نوشت:

با درد کازرون درد این وطن چه کنم ؟

واکنش مهناز افشار نسبت به حوادث کازرون

 

اطلاعیه وزارت کشور درباره حوادث اخیر کازرون

مرکز اطلاع‌رسانی وزارت کشور در ارتباط با حوادث اخیر شهرستان کازرون اطلاعیه‌ای صادر کرد.در حالی که معاون‌اول رئیس‌جمهور و استاندار فارس صراحتاً گفته‌اند دولت هیچ برنامه‌ای برای تقسیمات کشوری در کازرون ندارد و مردم نیز قریب به یک ماه است به تجمعات خود پایان داده‌اند، ناگهان شب گذشته مقر پلیس در کازرون به آتش کشیده شد.

داستان از انتخابات مجلس شروع شد؛ آن هنگام که حسین رضازاده نماینده فعلی کازرون در مجلس عزم حضور در خانه ملت کرد، گمانش را هم نمی‌کرد که هنوز دو سال از ورودش به مجلس نگذشته، این همه جنجال در حوزه انتخابیه‌اش به پا شود.

رضازاده که اصالتاً اهل یکی از بخش‌های کازرون بنام «چنارشاهیجان» است، از همان ابتدا با اعتراض مردم مرکز شهرستان مواجه شد که معتقد بودند اگر رضازاده نماینده شود، کازرون را تجزیه کرده و زادگاه خود را به شهرستانی جدید تبدیل می‌کند.

گذر روزگار پای رضازاده را به خانه ملت باز کرد و هنوز یک‌سال نگذشته، زمزمه ایجاد شهرستان جدیدشنیده شد. نماینده کازرون که ترجیح می‌داد در پاسخ به سوالات دراین‌باره تنها سکوت اختیار کند،آرام‌آرام درخواست مردم زادگاه خود و کار ایجاد شهرستان «کوه‌چنار» را که قرار است از تلفیق دو بخش«کوهمره‌نودان» و «چنارشاهیجان» تشکیل شود به جلو می‌بُرد و در سوی مقابل، مردم کازرون هم روزبه‌روز نسبت به این قضیه حساس‌تر می‌شدند.

ماجرای کازرون چه بود؟

درنهایت کار به تجمعات خیابانی و اعتراضات مردمی کشیده شد. در تمام این تجمعات که از ابتدای سال ۹۷ کلید خورد،هزاران کازرونی اعتراض خود را نسبت به این تصمیم اعلام می‌کردند، اما هرچه که بود مسالمت‌آمیز و آرام بود.از یک‌سو مردم چنارشاهیجان معتقد بودند شهرستان شدن حق ماست و موجب رونق بیشتر این منطقه خواهد شد،چراکه هر شهرستان‌ ردیف مستقل بودجه‌ای دارد و این به نفع توسعه منطقه خواهد شد.

از سوی مقابل مردم کازرون هم معتقد بودند اگر قرار است یکی از بخش‌های شهرستان کازرون ارتقاءیافته و به شهرستانی جدید تبدیل شود، نمادهای هویتی کازرون ازجمله «بیشابور»، «امام‌زاده حسین»،«دشت‌برم» و «تنگ‌چوگان» باید در حوزه استحفاظی کازرون باقی بماند؛ مضاف برآنکه در مقابل این امتیاز، باید فرمانداری کازرون هم به فرمانداری ویژه ارتقاء یابد.

در این بین حجت‌الاسلام خرسند امام‌جمعه کازرون که خود از مخالفان طرح انتزاع کازرون به شمار می‌رفت،هدایت تجمعات مسالمت‌آمیز را برعهده داشت و به‌عنوان شخصی دلسوز و مردمی، در وسط تجمعات ایفای نقش می‌کرد.

در متن این اطلاعیه آمده است:

«باسمه تعالی مردم شریف و آگاه کازرون

با اعلام تأسف از حوادث شب گذشته در شهرستان کازرون، معتقدیم این حوادث،بیش از آنکه جنبه تقسیماتی داشته باشد، ریشه در عوامل دیگری دارد که باید مورد شناسایی دقیق قرار گیرد.در این خصوص وزارت کشور با دریافت نظرات و پیشنهادات مردمی و بررسی موضوع از نزدیک درقالب اعزام کارشناسان در چندین نوبت و همچنین حضور مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری در منطقه،در تلاش بوده تا نگرانی‌های مردم شریف کازرون را لحاظ نماید و به همین منظور با تقاضای صاحب‌نظران منطقه و به منظور بررسی دقیق و لحاظ پیشنهادهای مردمی و رفع کاستی‌های موجود، طرح پیشنهادی تا تأمین خواسته‌های کارشناسی و منطقی مردم منطقه در دفتر تقسیمات کشوری متوقف شده است.

وزارت کشور در مسأله تقسیمات کشوری در عین استمرار همفکری با دلسوزان و صاحبنظران از اقشارگوناگون منطقه، از مردم آگاه و متدین کازرون می خواهد با حفظ آرامش و هوشیاری انقلابی خود مراقب دسیسه های معاندان و سایت های ضد انقلاب و اهداف شوم دشمنان این آب و خاک باشند و اجازه ندهندامنیت اجتماعی منطقه مختل و فضای نا امنی حاکم شود.در این راستا با عناصری که با اهداف دیگری سعی در برهم زدن نظم و امنیت عمومی داشته اندبرخورد قاطع قانونی انجام خواهد شد.

هرچند، مسیرطی شده در بحث تقسیمات کشوری، مبتنی بر قانون، عقلانیت و منطق است، لکن،بر همین اساس، یقیناً مصالح و ملاحظات منطقه مبتنی بر تعامل و همفکری مورد توجه جدی خواهد بود.»

عضو مجمع نمایندگان فارس: اطلاعی از اتفاقات کازرون ندارم

مسعود رضایی، عضو مجمع نمایندگان استان فارس و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به اعتمادآنلاین می‌گوید از اتفاق‌های دیشب کازرون خبری ندارد و اگر هم خبر داشت آن را پیگیری نمی‌کرد. او می‌گوید کازرون خودش نماینده دارد و پیگیری این مساله به نماینده‌های دیگر مربوط نیست.

* در مورد اتفاقات دیشب کازرون سؤال داشتم...

...من جلسه هستم، دوبار جلسه را قطع کردم و بی‌احترامی به اینها می‌شود. من الان سازمان عمران هستم.

*فکر می‌کنم این موضوع اینقدر اهمیت داشته باشد که چند دقیقه کوتاه وقت بگذارید. هیچ کدام از نماینده‌های فارس به تلفن‌های خود جواب نمی‌دهند؟

درباره چی؟

*اتفاقی که دیشب در کازرون افتاده است.

من خبر ندارم. دیشب در راه بودم و امروز هم صبح به جلسه سازمان عمران آمده‌ام.

*یعنی اصلاً این خبر را نشنیدید؟

نه. کازرون 270 کیلومتر با من فاصله دارد. من الان از زبان شما می‌شنوم.

*خبر مهمی است؛ چطور نماینده‌های فارس پیگیری نکردند و خبر ندارند؟

کاری به ما ندارد. من اصلاً اگر بشنوم هم پیگیری نمی‌کنم. ربطی به ما ندارد.

*یعنی اگر خبر هم داشتید پیگیری نمی‌کردید؟

نه. من بشنوم هم پیگیری نمی‌کنم. هیچ ارتباط به من ندارد. کازرون کجا ما کجا؟ من بگویم چی؟

*بالاخره این اتفاق در استان شما افتاده است.

استان بزرگ است.

*می‌گویند چند نفر کشته شدند آقای رضایی!

من الان می‌شنوم.

*شما به من می‌گویید اگر خبر داشتید هم پیگیری نمی‌کردید!

به من ربطی ندارد! پیگیری کنم که چه شود؟ من دادگاه هستم؟ قاضی هستم؟ چه هستم؟

*شما نماینده مردم هستید.

نماینده مجلس در مجلس صحبت می‌کند. کازرون خودش نماینده دارد، من صحبت کنم بدش می‌آید. من حرف هم بزنم نماینده حوزه بدش می‌آید و می‌گوید به شما ربطی ندارد، من چه بگویم!

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید