کرونا از آن دست بیماری های ویروسی است که قدرت انتقال و سرایت بالایی دارد و می تواند همراه فرد از محیطی به محیطی دیگر جابجا شود. بنابراین افراد باید ضمن رعایت بهداشت فردی و خودقرنطینگی، ضد عفونی کردن محیط خانه را برای مقابله با کرونا فراموش نکنند. تانما در این مطلب به ذکر نکاتی در خصوص پیشگیری از کرونا از طریق ضد عفونی کردن خانه می پردازد؛

پیشگیری از کرونا با ضد عفونی کردن خانه

1-میزها، صندلی ها، نیمکت ها، وسایل ورزشی، کمدها، شیرهای آب، پریزهای برق و ریموت کنترل ها و سطوحی مثل کانتر، دستگیرۀ درها و کمدها، کلیدهای برق، از جمله وسایلی هستند که باید به صورت مرتب تمیز شوند. علاوه بر تمیز کردن سطوح دست ها هم باید مرتب شسته شوند.

2-مواد غذایی که از سوپرمارکت و یا فروشگاه های زنجیره ای خریداری می کنید در معرض آلودگی و میکروب قرار دارد، بعد از خرید بسته های مواد غذایی مثل ماکارونی، بطری شیر، رب گوجه و … را با یک دستمال آغشته به مواد ضدعفونی، تمیز کنید و بعد در یخچال و کابینت قرار دهید.

3-میوه و سبزیجات را نیز قبل از قرار دادن در یخچال شسته و ضدعفونی کنید، محیط سرد و تاریک یخچال و فریزر محل خوبی برای ماندگاری ویروس کرونا است. در این مدت پلاستیک مواد غذایی را دور بریزید.

4-سینک و اسفنج ظرفشویی به دلیل رطوبت محل تجمع و رشد باکتری و میکروب است. در این شرایط سینک ظرفشویی را با شوینده ها تمیز و ضدعفونی کنید. اسفنج ظرفشویی را تمیز بشویید و فاصله تعویض اسفنج را کم کنید.

اصول ضد عفونی کردن خانه

پیشگیری از کرونا با ضد عفونی کردن خانه

5-سطل زباله را مرتب خالی کنید و سطل را نیز ضدعفونی کنید.

6- اگر شما از افرادی هستید که با کفش در خانه رفت و آمد می کنید، تا زمانی که شرایط به حالت عادی برمی گردد از این کار خودداری کنید و کفش ها را قبل از ورود به داخل خانه درآورید. سعی کنید با لباس های بیرون روی تخت و یا مبل نشینید. اگر فراموش کردید، مبل ها را ضدعفونی کنید.

7-اگر یکی از نزدیکان شما علائم کرونا یا آنفلوانزرا را دارد، لباس عای او را جداگانه بشویید و بعد لباسشویی را ضد عفونی کنید.

8-برای ضدعفونی کردن حمام و سرویس بهداشتی می توانید از شوینده های مخصوص سرویس بهداشتی استفاده کنید. تمیز و ضد عفونی کردن دیوار و کاشی ها، کف و سردوش فراموش نشود. مایع دستشویی را جایگزین صابون برای شستن دست ها استفاده کنید.

9-شیر و روشویی را با شویند و فرچه تمیز کنید، همچنین دستمال توالت را یک محفظه مناسب قرار دهید. مسواک ها را نیز بدون درپوش مناسب در سرویس بهداشتی قرار ندهید. سطل حمام و سرویس بهداشتی را مرتب خالی کنید.

10-وسایل شخصی تان را در خانه ضدعفونی کنید.

11-شستشوی ملحفه ها،روتختی و روبالشی ها را فراموش نکنید.

12-اسباب بازی های بچه را ضد عفونی کنید.

روش های ضد عفونی کردن خانه

استفاده از شوینده ها یا مواد پاک کننده

فراورده هایی برای پاک کردن خاک، آلودگی، گرد و غبار، مواد آلی و میکروب ها (مثل باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها) از روی سطوح هستند. بعد از استفاده از این مواد باید آبکشی صورت گیرد.

مواد ضد عفونی کننده

برای از بین بردن میکروب ها در محیط های مختلف استفاده می شود. معمولاً روی جعبه ی این محصولات مواد تشکیل کننده و لیست میکروب هایی که توسط آن از بین می رود نوشته شده است. از طرفی این محصولات برای اینکه به محیط زیست آسیب نزنند، باید شماره ی مخصوص کنترل کیفیت را هم داشته باشند. برخی از این مواد ضد عفونی کننده برای تمیز کردن زخم های عفونی استفاده می شود.

اصول ضد عفونی کردن خانه

روش ضد عفونی کردن خانه

در ادامه ی مطلب تانما اصول مهمی که برای ضد عفونی کردن خانه باید به آن ها توجه داشته باشید را ذکر کرده است؛

اصول ضد عفونی کردن خانه

  • در ابتدا برای از بین بردن ویروس ها و ضدعفونی کردن خانه و محیط کارتان، توصیه ما این است که دقایقی همه ی درها و پنجره ها را باز بگذارید تا هوای آلوده و میکروبی از فضا خارج شده و هوای تمیز و تازه جایگزین شود.
  • وایکتس غلظت ۵ درصد دارد و اگر بخواهیم از وایکتس برای شستشوی سطوح و ضدعفونی کردن آن ها استفاده کنیم یک پیمانه از آن را با ۹ پیمانه آب شیر سرد مخلوط می کنیم.
  • دقت کنید که محلول حتما باید با آب سرد درست شود و نه آب گرم، آب گرم خاصیت گندزدایی و ضدعفونی محلول را از بین می برد.
  • در هنگام استفاده از مواد ضد عفونی باید حتماً دستکش و پیشبند به تن داشته و از تهویه ی مناسب محیط مطمئن شوید.
  • رطوبتی که از محلول ضدعفونی روی سطح باقی می ماند را با دستمال خشک نکنید، اجازه دهید خود به خود خشک شود.
  • مدت زمانی که محلول باید در تماس با سطح باشد بر روی جعبه ی محصول نوشته شده است.
  • سطح مورد نظر قبل از استفاده ی ماده ی شوینده باید تمیز شود و بعد از آن آبکشی شود.
  • یک دستمال نخی را در محلول خیس می کنیم، البته با دستکش و آن دستمال را روی سطوح مد نظر می کشیم.
  • دستمال را بعد از استفاده در هر سطح با همین محلول بشویید و برای سطوح دیگر استفاده کنید.
  • وایتکس رقیق شده را به اندازه مصرف روزانه تهیه کرده و استفاده کنید و به اندازه زیاد و برای چند روز آماده نکنید.
  • برای ضدعفونی کردن خانه از مواد شوینده آنتی باکتریال استفاده کنید.
  • باید بدانیم چگونه محلول را روی سطوح مختلف استفاده کنیم.
  • راهنمای چگونگی رقیق کردن ماده ی شوینده ی غلیظ را به خوبی مطالعه کنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید