کهیر پوستی یکی از تظاهرات پوستی کرونا شناخته شده است که می تواند تا مدتی بیمار کرونایی را درگیر کند. بنابراین فرد باید ضمن رعایت نکات بهداشتی، درمان های توصیه شده برای تسکین کهیر پوستی در کرونا را دنبال کند. تانما در این مطلب اثرات کرونا بر پوست و روش های تسکین کهیر پوستی در کرونا را بیان می کند؛

کووید 19چیست ؟

کرونا ویروس ها خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که می توانند حیوانات و انسان ها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروس های کرونا که تاکنون شناخته شده اند، موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسانها می شوند. که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند.

ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است موجب بیماری عفونی کووید 19 میشود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شروع طغیان اخیر در دسامبر سال 2019 در شهر ووهان،کشور چین، ناشناخته بود.

انواع کرونا

انواع متفاوتی از ویروسهای کرونا وجود دارند که شدت بیماری و شیوع آنها مختلف است. تا کنون 7 نوع از این ویروس یافت شده است که می توانند بر سیستم ایمنی انسانها اثر بگذارند و آن را درگیر کنند. رایج ترین ویروسها به شرح زیر هستند:

  • 229E (ویروس کرونا آلفا)
  • NL63 (ویروس کرونا آلفا)
  • OC43 (ویروس کرونا بتا)
  • HKU1 (ویروس کرونا بتا)

در موارد نادرتر، ویروس MERS-CoV نیز می تواند شیوع پیدا کند که بسیار خطرناکتر از ویروسهایی است که در بالا ذکر گردیدند. این ویروس سبب بروز سندروم دستگاه تنفسی خاورمیانه (MERS ) می شود. ویروس SARS-CoV مشابه همین ویروس است که سبب بروز بیماری سندروم حاد دستگاه تنفسی (سارس) می شود.

در سال 2019، نوع خطرناک و جدید این ویروس شیوع پیدا کرد که هنوز نامی رسمی بر روی آن گذاشته نشده است. عموم به این بیماری که از طریق این ویروس جدید انتقال پیدا می کند، بیماری کرونا می گویند. مقامات بهداشت و سلامت این ویروس را 2019nCov- (ویروس جدید کرونا 2019) می نامند.

اثرات کرونا بر پوست

انواع کرونا

نشانه های کرونا

علائم شایع

  • تب
  • سرفه ­ی خشک
  • خستگی
  • کوفتگی و درد
  • گلودرد
  • اسهال
  • ورم
  • سردرد
  • از دست دادن بویایی یا چشایی
  • جوش زدن پوست یا رنگ­ پریدگی انگشتان دست و پا

علائم جدی و خطرناک

  • به سختی نفس کشیدن یا کم ­آوردن نفس
  • درد یا فشار روی قفسه­ ی سینه
  • از دست دادن توانایی حرکت یا تکلم

اثرات کرونا بر پوست

  • اکولوپاپول (شایع ترین)
  • اریتماتوز (بثورات قرمز تکه ای)
  • ایجاد زخم ها در انگشتان پا (این عارضه که مدتی بعد از ابتلا به کووید-۱۹ ظاهر می شود و به طور میانگین ۱۲ روز طول می کشد)
  • بثورات پوسته پوسته
  • توده های قرمز کوچک مسطح یا برجسته
  • بثورات در اطراف فولیکول های مو
  • جوش های چرکی
  • برجستگی های سفید یا صورتی رنگ روی پوست که به التهاب ناشی از تماس با گزنه شباهت دارد
  • ضایعات کهیری (مناطق برجسته صورتی یا سفید پوست میباشند که شبیه به بثورات ناشی از گزش هستند)
  • توده های وزیکولی (تاول های کوچک ، معمولاً خارش دار ، که در تنه ظاهر می شوند)
  • خارش شدید در پوست
  • ضایعات شبیه گزیدگی
  • گاهی نکروز (نکروز زمانی ظاهر میشود که گردش خون در رگ های خونی پوست مختل می شود و ظاهر قرمز یا آبی لکه دار با الگوی شبکه ای دارد.نكروز ، مرگ زودرس بافت پوست را نشان می دهد.)
  • بیماری انسداد عروق (زمانی که شریان ها باریک شده یا مسدود می شوند و باعث محدود شدن جریان خون به مناطق خاصی از بدن می شوند ، اتفاق می افتد که باعث تغییر رنگ در پوست می شود.)
  • قرمزی در ناحیه کمر، دست ها و …
کهیر پوستی در کرونا

اثرات کرونا بر پوست

کهیر پوستی در کرونا

کهیر را از جمله مشکلات بسیار رایج پوستی دانست که در اثر عفونت های ویروسی مانند کرونا ایجاد می شود و روی بر پوست اثر می گذارد. نشانه کهیر آن است که به صورت ناگهانی بر روی پوست ظاهر می شود و فرد را دچار خارش شدید می کند، محل ضایعات کهیر بطور مرتب دچار تغییر می شود به نحوی که بیش از ۲۴ ساعت در محل قبلی خود باقی می مانند و در هر بخشی از پوست می توانند تظاهر پیدا کنند.

همچنین کهیر ضایعات قرمز و صورتی رنگ همراه با خارش است که می تواند به صورت قرمزی یا توده های برجسته ظاهر شود و بعد از گذشت دو هفته رفع می شود. بروز کهیر در همه بیماران مبتلا به ویروس کرونا در هر رده سنی وجود دارد.

البته برخی ضایعات پوستی کرونا به دلیل وجود ویروس ظاهر نمی شوند، بلکه واکنشی هستند که سیستم ایمنی نسبت به ویروس نشان می دهد، در بسیاری از افراد، درگیری بیش از حد سیستم ایمنی بدن منجر به بروز واکنش ها و علایم پوستی می شود و افراد درگیر بیماری کرونا در گروه سنی سالمند با علایم شدیدتری روبرو می شوند.

تسکین کهیر پوستی در کرونا

تسکین کهیر پوستی با روش خانگی

علائم پوستی کرونا با قرمزی و خارش همراه است که ممکن است برای چند روز فرد را درگیر کند اما خوشبختانه این عوارض جدی نمی باشند و موجب عارضه جدی نمی شوند و معمولا خود به خود بهبود می یابد.

اما افرادی که با ایجاد کهیر و ضایعات پوستی دچار کرونا می شوند باید دو هفته در قرنطینه بمانند و کسانی که از این بیماران مراقبت می کنند باید همه اصول بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، دستکش، فاصله گذاری اجتماعی و غیره را رعایت کنند.

در صورتی که نگران بروز علائم پوستی ویروس کرونا هستید، حتما به بهترین متخصص آلرژی مراجعه کنید. پزشک با بررسی علائم تشخیص می دهد که آیا ضایعه پوستی ظاهر شده نشانه ای است از بیماری کرونا یا سایر بیماری ها. روش های خانگی زیر می توان به تسکین و بهبود کهیر پوستی در کرونا کمک کند:

پرهیز غذایی

از مصرف فست فود ، نوشابه های گازدار، غذاهای کنسروی، غذاهای چرب و سرخ شده، ماست، دوغ و هر آنچه ترش است. بوهای تند و بوهای محرک صنعتی مانند بوی سفیدکننده و ادکلن ها (در هنگام ضد عفونی محیط، افراد بیمار در محل حضور نداشته باشند.)

غذاهای مناسب

شربت عسل- فرنی تهیه شده از شیر و نشاسته و گلاب- آش برنج و نخود با سیر و پیاز زیاد

تسکین کهیر پوستی در کرونا

تسکین کهیر پوستی در کرونا با روش خانگی

حمام خنک

یک دوش تازه و یا یک حمام خنک بدون شک یکی از ساده ترین راه های درمان خارش است. برای التهاب عمقی پوست، درمان با آب می تواند واقعا موثر باشد ، از حمام کردن در آب گرم در طول داشتن کهیر خودداری کنید.

کمپرس سرد

استفاده از بسته یخ و پک های سرد یکی از محبوب ترین درمان های خانگی برای از بین بردن کهیر است. به جای بسته یخ، همچنین می توانید از یک بسته ی سبزیجات منجمد استفاده کنید. یک لایه نازک از پارچه را در اطراف بسته سرد قرار دهید و به آرامی روی مناطق آسیب دیده بدن خود فشار دهید. این کار را سه بار در روز انجام دهید، و اجازه دهید 10 دقیقه بماند، یا تا جایی که احساس سر شدن کنید.

چای کیسه ای

برای خواص آرام بخشی، کیسه های چای به شدت توصیه می شوند و کمک بزرگی به خارش هستند. کیسه چای را در حدود 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید. بگذارید خشک شود و سپس برای 15-20 دقیقه روی کهیرها قرار دهید.

تسکین کهیر پوستی با طب سنتی

روش های زیر نیز می تواند به تسکین کهیر در کرونا کمک کند اما بهتر است قبل از امتحان این روش ها با پزشکتان مشورت کنید تا دچار عوارض دیگری نشوید:

دمنوش های حفظ آرامش

از آنجا که آرامش روحی و روانی در بهبود بیماری و کنترل عوارض آن نقش اساسی دارد توجه به آموزه های اسلامی در زمینه توکل به پروردگار و یاد خداوند و توسل به اهل بیت عصمت علیهم السلام مطابق آنچه بزرگان توصیه کرده و می کنند ضروری است آرامش خود را حفظ کنید و برای سلامتی یکدیگر دعا کنید و صدقه بدهید. برای افراد مضطرب دمنوشی شامل یک یا همه این اجزا تهیه و میل شود: اسطوخدوس، بادرنجبویه، سنبل الطیب.

نعناع

به دلیل خواص ضد اکسید کننده و خنک کنندگی آن، نعناع یکی از پرطرفدارترین مواد تشکیل دهنده برای برخورد با کهیر است. تعداد کمی برگ نعناع تازه را خرد کنید و دو قاشق چای خوری از آن را چند دقیقه در آب جوش قرار دهید ؛ بعد از جوشیدن، مایع را خنک کنید و مناطق آسیب دیده خود را با این آب سرد 5-6 بار در روز بشورید.

نمک اپسوم

این امکان وجود دارد که با استفاده از نمک اپسوم سریع کهیرها درمان شوند. مقداری نمک اپسوم را در آب آشامیدنی حل کنید و بدن خود را در حدود 20 دقیقه در این آب خیس کنید.

این کار را هر روز تکرار کنید ؛ در طول این درمان از صابون های شیمیایی یا روغن ها دوری کنید.

تسکین کهیر پوستی در کرونا

تسکین کهیر پوستی در کرونا با طب سنتی

حمام جو دو سر

چند قاشق غذاخوری از بلغور جو دوسر پودری را در وان حمام بریزید و هم بزنید. حمام جویی همیشه یکی از رایج ترین روش های خانگی برای از بین بردن کهیر و بسیاری از دیگر مشکلات پوستی است.

زنجبیل

به دلیل خواص ضد التهاب عالی اش، همواره یک عنصر قابل اعتماد برای بهبود عوارض مختلف فیزیکی است. همچنین می تواند به عنوان ضد هیستامین عمل کند تا سریعا از شر کهیر خلاص شوید.

یک تکه تازه از ریشه زنجبیل را بردارید و آن را پوست بکنید و آن را روی پوستتان بمالید تا پوست ملتهب از خارش تسکین یابد.برای حس خنک، می توانید قبل از استفاده از زنجبیل استفاده کنید ؛ نوشیدن چای زنجبیل یا جویدن زنجبیل تازه باعث تقویت ایمنی بدن شما می شود

حنا

حنا یکی دیگر از گزینه های موثر برای درمان می تواند سریع کهیر است. محلولی از حنا درست کنید و آن را بر روی تکه های آسیب دیده از پوست اسپری کنید. لوسیون حنا می تواند به همان اندازه مفید در این زمینه است. به آرامی لوسیون حنا رو روی پوستتان بزنید. مراقب باشید زیرا مالش شدید می تواند پوست شما را بیشتر تحریک کند.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید