استفاده از گوشت قرمز به دلیل داشتن پروتئین کافی برای بدن ضروری است و استفاده از آن در برنامه غذایی توصیه شده است. اما استفاده بیش از اندازه از هرچیزی می تواند برای بدن آسیب زننده باشد به همین دلیل در مصرف گوشت قرمز احتیاط کنید.

گوشت قرمز

پژوهشگران دانشگاه آدلاید، استرالیا، طی مطالعه خود دریافتند که مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز به اندازه مصرف بیش از اندازه قند به شیوع چاقی جهانی منجر می شود.هنگامی که درباره چاقی فکر می کنیم، به طور معمول عواملی مانند یک رژیم غذایی نامناسب، مصرف بیش از اندازه قند و ورزش ناکافی در ذهن ما شکل می گیرند. احتمالا مصرف گوشت قرمز به عنوان یک عامل تعیین کننده در زمینه چاقی مد نظر ما نیست. اما پژوهشی جدید نشان داده است که مصرف گوشت قرمز می تواند به اندازه مصرف بیش از اندازه قند به چاقی منجر شود.

گوشت قرمز

مصرف گوشت قرمز

 

پژوهشگران دانشگاه آدلاید، استرالیا، طی مطالعه خود دریافتند که مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز به اندازه مصرف بیش از اندازه قند به شیوع چاقی جهانی منجر می شود. همچنین، آنها دریافتند که در دسترس بودن قند به اندازه دسترسی به گوشت قرمز به بروز چاقی منجر می شود. این مطالعه در نشریه تغذیه و علوم غذایی منتشر شده است.

به گفته پروفسور هنبرگ، مولف ارشد مطالعه، پس از اصلاح تفاوت ها در ثروت کشورها (در قالب تولید ناخالص داخلی)، کالری مصرفی، سطوح شهرنشینی، و فعالیت جسمانی که همگی از عوامل موثر در زمینه چاقی هستند، در دسترس بودن قند به عنوان عاملی مهم در زمینه چاقی باقی ماند که به تنهایی سهمی ۱۳ درصدی را به خود اختصاص داد. این در شرایطی است که سهم مصرف گوشت قرمز در چاقی نیز برابر با ۱۳ درصد بود.

در حال حاضر، بیش از ۱٫۹ میلیارد نفر از مردم جهان اضافه وزن دارند که بیش از ۶۰۰ میلیون نفر از آنها در زمره افراد چاق قرار می گیرند. با در نظر گرفتن این که اضافه وزن و چاقی با بسیاری شرایط سلامت جدی از جمله بیماری قلبی، دیابت ، و حتی آرتروز پیوند خورده اند، این یک نگرانی واقعی درباره شرایط کلی سلامت بلند مدت است.

عوارض مصرف گوشت قرمز

همان گونه که میزان بیش از اندازه قند در رژیم غذایی به چربی تبدیل می شود، این مساله درباره پروتئین بیش از اندازه نیز صدق می کند.

افزون بر این، بیشتر مردم همچنان این تصور اشتباه را دارند که گوشت به صورت انحصاری منبع اصلی پروتئین است. احتمالا شایع‌ترین پرسشی که از افرادی با رژیم غذایی گیاهخواری پرسیده می شود این است که پروتئین مورد نیاز خود را از چه طریقی تامین می کنند زیرا رژیم غذایی آنها با کمبود پروتئین مواجه است.

اگر چه پروتئین در گوشت قرمز وجود دارد، منابع گیاهی بسیاری نیز برای این ماده در دسترس هستند. برخی از بهترین منابع گیاهی پروتئین شامل موارد زیر می شوند:

آووکادو نارگیل حبوبات مانند انواع مختلف لوبیا، نخود، سویاآجیل (ترجیحا خام و بدون نمک) از جمله بادام، آجیل برزیلی، گردو، پسته کینوآدانه ها از جمله دانه چیا، دانه شاهدانه، دانه کدو، دانه آفتابگردان، و دانه کنجد .

گوشت قرمز

استفاده از گوشت قرمز

 

محصولات سویا (تنها از نوع ارگانیک زیرا سویا به طور قابل توجهی از نظر ژنتیکی اصلاح شده است) مانند توفو، میسو، و تمپهجایگزین های لبنی مانند شیر بادام، شیر نارگیل، شیر دانه شاهدانه، و شیر سویا

به گفته ونپنگ یو، یکی از مولفان مطالعه، از آنجایی که پروتئین پس از چربی و کربوهیدارت ها گوارش می شود، دریافت انرژی مازاد از این ماده را موجب می شود که در صورت عدم استفاده تبدیل شده و به صورت چربی در بدن ذخیره می شود.

در تابستان، مصرف گوشت قرمز را محدود کنید

باورهایی غلط در افکار عمومی شکل گرفته که مصرف برخی از نوشیدنی‌ها و مواد غذایی باعث کاهش کم‌آبی بدن می‌شود.

دکتر نسرین امیدوار – متخصص تغذیه در گفت‌وگویی، در ارایه اطلاعات درست و دقیق‌تر در این باره گفت: بحث کم آبی به تابستان محدود نمی‌شود ودر هر چهار فصل سال باید به این موضوع توجه کرد. در دنیا با تغییرات آب وهوایی، رژیم های غذایی پایدار مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی افزود: توصیه‌هایی در این مورد در دنیا وجود دارد که باید عامه مردم یاد بگیرند، مصرف غذاهایی که ردپای آب وکربن در آن‌ها زیاد است مثل گوشت قرمز مخصوصا گوشت گاو و همچنین غذاهای فرآوری شده که مراحل کارخانه‌ای زیادی را برای تولید طی کردند؛ در الگوی غذایی خود کمتر کنند. مهم‌تر از آن، این است که از غذاهای منطقه‌ای و غذاهای همان فصل استفاده کنند. رعایت همین دو نکته باعث می‌شود مصرف غذاهایی که از نظر طب سنتی و خرد بومی مناطق رشد کرده و تولید شده است، افزایش یابد.

وی در رابطه با مصرف گوشت قرمز خاطر نشان کرد: توصیه عمومی دنیا این است که مصرف گوشت قرمز مخصوصا گوشت گاو را به ماهی یک بار برسانیم و توصیه ملی غذایی این است با مصرف کمتر گوشت قرمز، حبوبات بیشتر مصرف کنیم. این سیاست‌ها باید در کشاورزی و تولیدمان هم دیده شود.

مصرف گوشت قرمز در تابستان

این متخصص تغذیه با تاکید بر لزوم پرهیز از مصرف میوه ‌های صادراتی تا حد امکان، گفت: بهتر است از میوه‌ها و سبزیجات منطقه‌ای فصلی مصرف کنیم. حتی می‌توانیم باغچه‌ها و گلدان کوچک سزیجات در محل زندگی خود داشته باشیم. با این کار به فرزندان خود نیزعادت‌های صحیح غذایی را آموزش می‌دهیم.

گوشت قرمز

استفاده مداوم از گوشت قرمز

 

امیدوار در ادامه گفت: با مصرف بیشتر پروتئین‌های گیاهی و کاهش مقدار مصرف پروتئین‌های حیوانی به خصوص بعد از سنین رشد، می‌توانیم کم آبی را کم‌تر حس کنیم و طول عمر بیشتری خواهیم داشت.

آب سرد برای کبد ضرر دارد؟

وی در ادامه صحبت‌هایش همچنین درباره برخی اظهارات مبنی بر عارضه‌دار بودن آب سرد گفت: نوشیدن آب سرد اولین تاثیر را بر روی معده و لوله گوارش می‌گذارد و این که گفته می شود روی کبد تاثیر مخرب می‌گذارد یک باور غلط است. ولی در کل خوردن و نوشیدن مواد غذایی خیلی سرد یا گرم توصیه نمی‌شود. خوردن و نوشیدن مواد غذایی که درجه حرارت بالاتر یا پایین تر از درجه حرارت بدن را دارند باعث شوک شدن بدن می‌شوند و بهتر است درجه حرارت مواد غذایی خیلی با بدن تفاوت نداشته باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید